Zadar danas dočekuje Budućnost 15.11.2014.

Traži se prekid negativnog niza

Košarkaši Zadra večeras će u 19 sati ugostiti podgoričku Budućnost. Klub iz crnogorske metropole stiže u Zadar nakon sjajnog starta u ABA Ligi gdje su u sedam dosad odigranih utakmica upisali čak šest pobjeda, te samo jedan poraz i to od vodeće Crvene Zvezde.

Zadrani će nažalost u potpuno drugačijem raspoloženju dočekati večerašnju utakmicu. Nakon solidnog starta s dvije pobjede i jednim porazom, zaredali su s četiri poraza u nizu, te s Metalcem i MZT-om dijele pretposljednje mjesto.

Međutim, ne sumnjamo kako će trener Ante Nazor dati sve od sebe kako bi razbudio svoje igrače i tako prekinuo neugodan niz poraza.

U najavi utakmice je kazao:

"Budućnost je iskusna momčad, popunjena na svim pozicijama, s težištem igre na "low postu". Ali time razvijaju igru i za vanjske igrače, koji su izuzetno efikasni. Dobili su puno dolaskom Omara Cooka na poziciji razigravača, koji više igra za tim, nego sam za sebe. Imaju jako dobre rezultate u ABA ligi, ali ne baš tako u Eurokupu. Na tim utakmicama vidio sam mnogo više njihovih slabosti u odnosu na ABA ligaške utakmice. Moramo imati fanatičan pristup od početka utakmica pod cijenu da ispadnemo svi s pet penala. Ne smiju nam se događati onakva otvaranja kao na posljednjoj utakmici protiv Union Olimpije te moramo više vjerovati u suradnju i u obrani i u napadu da bi parirali ovakvom protivniku i da bi ga pokušali pobijediti."

Utakmicu je najavio i krilni igrač Zadra, Marko Ramljak:

"Imaju strašno jak sastav, što su i pokazali do sada u ABA ligi, pobijedivši sve utakmice osim Zvezde u Beogradu, a i tamo su imali veliko vodstvo. Izuzetno su agresivna momčad, kojoj moramo odgovoriti istom tolikom agresivnošću, na tragu nekih prošlih utakmica kada smo pokazali da možemo igrati tako. Ovaj tjedan smo se dosta bazirali na našu igru, a ne toliko na to da otupimo njihovu. Radili smo na tome da pojačamo naše najjače točke u igri i mislim da smo to dobro odradili, te da ćemo to pokazati na utakmici. Atmosfera je dobra i vjerujem da će dobar rad doći na naplatu."

Zadrani su se ove sezone već jednom susreli s ekipom Budućnosti, na pripremnom memorijalnom turniru "Ljubo Jovanović" gdje su Podgoričani slavili s rezultatom 79-72.

Prijenos: SK 1

Sponzori