Olimpija Zadru nanijela peti poraz 09.11.2014.

Sedmo kolo ABA Lige

Košarkaši Zadra sinoć su u Krešinoj dvorani upisali svoj peti ovosezonski i četvrti uzastopni poraz. Bolja je od njih bila Union Olimpija bivšeg trenera Zadra Aleša Pipana s rezultatom 60-67.

Ispostavilo se kako je za poraz bila ključna prva četvrtina u kojoj Zadrani jednostavno nisu mogli uspostaviti niti obrambenu niti napadačku igru, što su Ljubljančani iskoristili i već nakon 10 minuta otišli na 20 koševa razlike (9-29).

Kasnije su Zadrani zaigrali na puno višoj razini, posebno u fazi obrane, te su sredinom treće dionice stigli na samo pola koša zaostatka (43-44). Imali su i dva napada za potpuni preokret, no lopta nije htjela kroz obruč.

Na koncu je Zadranima ponestalo energije zbog velike potrošnje tijekom sustizanja zaostatka od 20 razlike, te je Olimpija stigla do zaslužene pobjede.

KK Zadar - Union Olimpija 60-67 (9-29, 26-15, 11-11, 14-12)

KK Zadar: Bašić, Segarić, Ivanov 4, Kraljević 5, Vraneš, Šango 6, Sobin 16, Širko 4, Bubalo, Ramljak 5, Bošnjak 11, Florence 9.

Union Olimpija: Rupnik 18, Marinelli, Hrovat 8. Salin 7, Vučetić, Begić 5, Nikolov 6, Mahković, Omić 3, Prepelić 3, Marinović 12, Kanačević 5.

Ante Nazor, trener Zadra:

"Olimpija je ušla u susret puno bolje, a ja ne mogu nikako pronaći uzrok onako lošeg obrambenog starta moje momčadi. Nemam objašnjenja dok ne popričam sa svojim igračima. Kasnije smo se uspjeli vratiti u susret i dvaput smo došli do njihovog obruča kod zaostatka od samo pola koša. Loša prva četvrtina nas je koštala pobjede protiv jedne momčadi koja je puno kvalitetnija od nas. Recimo, tržišna cijena njihovog Omića je veća nego cijele naše momčadi i protiv takvih se možemo suprotstaviti samo fanatizmom i destrukcijom kakvu smo imali u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini."

Galerija: Zadar - Union Olimpija

Sponzori