Zadar večeras s Crvenom Zvezdom 26.10.2014.

Peto kolo ABA Lige

Košarkaše Zadra u sklopu petog kola ABA lige očekuje domaći susret s dosad neporaženom Crvenom Zvezdom.

Zadrani u susret ulaze nakon poraza od Cibone u četvrtom kolu, dok je Crvena Zvezda tijekom tjedna igrala susret Eurolige u kojem je poražena od Neptunasa.

Utakmica se igra večeras u 19 sati, a najavio ju je trener Zadra, Ante Nazor:

"Sigurno da imaju slabosti, ali oni su po mojoj procjeni definitivno najbolja momčad lige mada možda i imaju slabije rostere nego prethodne dvije sezone, ali oni su po taktičkoj uravnoteženosti i po poletnosti i angažmanu na oba dijela terena jači nego prije. Mi imamo svoje kvalitete i moramo prvo pobijediti sebe pa onda njih a to ćemo uspjeti samo maksimalnim angažmanom u oba dijela terena a posebno obrambenom. Moramo biti pravi i ne dozvoliti im da se razmašu."

Trener je potom uputio i poziv navijačima:

"Ovim putem pozivam sve navijače jer ovo je najmlađi Zadar otkako se igra regionalna liga i svakako je potrebna podrška. Ovi momci se bore i očekuju tu podršku, odnosno svog šestog igrača. Mislim da su to zaslužili s onim što su prezentirali u dosadašnjem dijelu ABA lige."

Nekoliko riječi o utakmici kazao je i centar Filip Kraljević:

"Po meni, riječ je o uvjerljivo najboljoj momčadi lige. Tu su još i Budućnost VOLI i Union Olimpija, ali Beograđani definitivno odskaču, što pokazuju i dosadašnji rezultati. Znamo da ćemo morati odigrati vrhunsku utakmicu da ih pobijedimo, no vjerujem da uz podršku naših navijača to možemo."

Sponzori