Zadar i Cibona u derbiju četvrtog kola 20.10.2014.

Četvrto kolo ABA Lige

U posljednjoj utakmici četvrtog kola u ABA ligi, Zadar putuje na gostovanje kod Cibone u Zagrebu. U utakmici, koja je proglašena utakmicom kola u ABA ligi, zadarska prednost trebala bi biti na psihološkom planu, jer ulaze u utakmicu s dvije pobjede više od rivala i činjenicom da su nakon tri kola najbolje plasirani od hrvatskih klubova.

Ante Nazor, trener Zadra:

"Bit će teško. Moramo odigrati najbolju utakmicu do sada od početka ABA lige da se suprotstavimo protivniku, koji će sigurno biti maksimalno mobiliziran s obzirom na uvodna tri poraza. Cibona je jako kvalitetna momčad, bez obzira na loš start koji im se dogodio. To se moglo dogoditi svakome. Tu je gro momčadi i stručni stožer, koji su prošle sezone. polučili najveće rezultate u posljednjih nekoliko godina. S izuzećem Darija Šarića, to je praktički ista momčad, ista filozofija, a doveli su i neka kvalitetna pojačanja."

Franko Šango, igrač Zadra:

"Cibona je dobra momčad. Iako nisu baš dobro krenuli u sezonu, znamo da nas čeka vrlo težak posao. No, spremni smo i idemo u Zagreb odigrati dobru, čvrstu utakmicu i pokušati pobijediti. Zna se kakvoj igri težimo i nju nastojimo unaprijediti iz utakmice u utakmicu. Najvažnije će biti da odigramo dobru, agresivnu i kvalitetnu obranu, kontroliramo skok i iz toga pokušamo razviti što više kontranapada. Dobro smo trenirali ovaj tjedan i nadam se da ćemo u tome biti još bolji nego na prošloj utakmici. Njihov playmaker Jerel Blassingame. On je motor momčad i ključno će biti da ga zaustavimo. Naravno, ima tu još iskusnih i kvalitetnih igrača i za sve ćemo se dobro pripremiti i pokušati izvršiti ono što trener od nas traži."

TV prijenos pratite na kanalu SportKlub 4 od 20:30h.

Tekst: ABA liga

Sponzori