Vjerujem u ovu momčad! 16.10.2014.

MVP 3. kola - James Florence

Nakon što je postao 13. zadarski MVP kola (prvi nakon Romea Travisa), James Brian Florence je dao veliki intervju za službenu stranicu ABA lige. Naš košarkaš je pričao o mnogim stvarima, o novoj sezoni, životu u Zadru, ABA Fantasy Challenge-u...

Utakmica protiv Levskog bila je Vaša najbolja u ABA ligi dosad. Kako ste se osjećali na parketu?

“Bio sam prilično skeptičan prije utakmice, posebno jer nisam trenirao do dan prije susreta (problem sa stražnjom ložom protiv MZT-a op.a.), ali bez obzira na sve mislim da sam odigrao jako dobro, pronašao sam svoj ritam te su šutevi počeli ulaziti.

Tijekom karijere igrali ste za tri ABA ligaša. Kako ocjenjuješ generalno Ligu?

“Ovo je fantastična liga i sigurno je jedan od glavnih razloga zašto sam se vratio. Od prvog do zadnjeg nema laganog susreta i zato je odlično natjecanje.”

Što ti se najviše sviđa u Zadru?

“Biti blizu mora čovječe (smijeh)! Nikad nisam bio u gradu koji je tako blizu mora. U Americi živim bar 5 sati vožnje do najbliže plaže, pa je život pet minuta od mora zaista ludo osvježenje.”

Jesi li čuo za poznatu izreku “Bog je stvorija čovika a Zadar košarku”?

“Naravno da sam čuo za tu izreku. Navijači ovdje su sjajni. Čuo sam samo najbolje stvari o njima pa mi je jasno zašto ta izreka.”

Koji je vaš cilj ove sezone?

“Želimo završiti u sredini tablice, a mene bi osobno zadovoljilo 12-13 pobjeda mada znam da je to možda i puno s obzirom na jačinu lige i budget koji imamo. Ali, ja vjerujem u ovu momčad i moje suigrače i mislim da igramo dobro.”

Aktivan si na ABA Fantasy Challenge-u i trenutačno si prvi na ljestvici u VIP ligi. Koja je tajna tvog uspjeha?

“Imati sebe u momčadi (smijeh)! Kao kapetana! To je tajna mog uspjeha. Tko želi sličan uspjeh neka se drži mog plana.”

Sponzori