Košarkaši Zadra otputovali u Skopje 06.10.2014.

Drugo kolo ABA Lige

Košarkaši Zadra rano su jutros otputovali u glavni grad Makedonije gdje će u sklopu drugog kola ABA lige odmjeriti snage s MZT-om.

U protivničkom taboru čekaju ih dva dobro poznata lica - Vedran Morović, izdanak zadarske škole košarke, te Zmago Sagadin, trener Zadra u razdoblju od 2009. do 2010. godine. Nažalost, ove sezone nećemo imati priliku u dresu MZT-a pozdraviti i bivšeg kapetana Zadra Todora Gečevskog koji je napustio redove makedonskog prvaka.

Nakon pobjede nad Igokeom iz prvog ligaškog kola, u redovima Zadra vlada dobra atmosfera pred gostovanjem u Makedoniji, što je potvrdio i trener Ante Nazor:

"Atmosfera je dobra. Nema razloga za ikakve negativnosti. Dobro smo ušli u sezonu iako smo igrali malo pod grčem, ali to je normalno za mlade igrače. Možda je dobro da smo započeli s pobjedom unatoč lošoj igri jer to nam ostavlja veliki prostor za napredak."

Na protivničkoj klupi sjedit će već spomenuti Zmago Sagadin koji će svoju momčad sigurno dobro pripremiti za dvoboj sa Zadrom.

"Poznavajući trenera Sagadina i njegov stil rada, očekujem jednu tešku utakmicu u kojoj ćemo biti pod destrukcijom od prve minute. Sigurno ćemo biti dobro skautirani, ali tu prepreku moramo prebroditi i uspostaviti svoj ritam. Samo tako ćemo parirati protivniku."

Utakmicu s MZT-om je najavio i razigravač Lovre Bašić.

"Nezgodan protivnik, ali idemo po pobjedu. Nije da nemamo što izgubiti, ali nikoga se ne bojimo i nadam se da ćemo se vratiti s dva boda. Lakše je igrati nakon pobjede u prvoj utakmici koja je nosila veliki pritisak."

Napomenimo i kako je upravo Zadru pripala čast u službenom natjecanju otvoriti novosagrađenu dvoranu u Skopju, Sportski centar Jane Sandanski.

Sponzori