Nazor: Sretan sam što sam se vratio u kolijevku košarke 12.08.2014.

Peak novi dobavljač opreme

Danas su u press salonu Sportskog centra Višnjik predstavljeni i novi trener Ante Nazor i novi dobavljač sportske opreme "Peak".

Nakon jedne godine izbivanja s klupe Zadra, kada je u A1 ligi vodio Split, Nazor se vratio u grad košarke. Pritom je iskazao veliku sreću i zadovoljstvo, ali i uvjerenje kako će se Klub rezultatski izdići te ući u borbu za sredinu ljestvice ABA lige.

Podsjetimo, Nazor je bio trener Zadra u sezoni 2012./13. naslijedivši na klupi Aleša Pipana koji je kroz A1 ligu izborio povratak u ABA ligu. Nazor je tada ostvario pred njega postavljeni cilj, ostanak u regionalnoj ligi, a ujedno je i preko Cedevite ostvario plasman u finale A1 lige za prvaka gdje je Cibona ipak stigla do titule prvaka.

Prenosimo dojmove našeg novog trenera:

"Sretan sam što se vraćam u Zadar, kolijevku košarke. Nadam se da ćemo imati dobru igru i rezultat, te da ćemo onu atmosferu iz Jazina preseliti u Višnjik. To možemo ostvariti jedino ako budemo igrali brzo, atraktivno i požrtvovno. Na tragu toga smo i počeli pripreme. Nadam se kako ćemo imati potporu Tornada kakvu smo imali i prije dvije godine."

Nakon potpisa ugovora s razigravačem Jamesom Florenceom, Nazor se izjasnio i o daljnjim planovima po pitanju pojačanja:

"Presudno nam je popuniti pozicije "dva" i "tri", ali nećemo o imenima dok se ugovori i službeno ne potpišu jer to zna biti opasno. Također nam je potreban i jedan visoki igrač koji će pokrivati obje centarske pozicije. S njima bismo vjerojatno zatvorili roster za ovu sezonu."

Zadovoljstvo s povratkom Ante Nazora na klupu Zadra iskazao je i sportski direktor Branko Skroče:

"Ne moram ponavljati da je Ante Nazor oduvijek bio moja želja i ja sam sretan što je opet s nama. Vjerujem da smo s njim još jači. Hvala mu što je uložio veliki napor da raskine ugovor sa Splitom na svoju štetu. Pri kraju smo razgovora sa svim eventualnim pojačanjima i točno znamo igrače na koje ciljamo, ali još nećemo izlaziti s imenima u javnost. Mislim da će momčad koju ćemo složiti moći popuniti ovu dvoranu na Višnjiku. To je naša želja, a da bi se ostvarila moramo igrati onakvu košarku kakvu je trener opisao, brzu i atraktivnu."

U ime novog dobavljača opreme, tvrtke Peak, nekoliko riječi progovorio je njihov zastupnik Rene Mlekuž, inače bivši trofejni slovenski skijaš:

"Zadovoljan sam što smo došli do potpisa ugovora sa Zadrom nakon dugih pregovora. Sretan sam što ćemo biti dio jedne pozitivne priče s klubom koji ima dugu i veliku tradiciju. Nadam se kako će igrači i cijeli stručni stožer biti zadovoljni s našom opremom. Zahvaljujem Klubu na iskazanom povjerenju i u novu sezonu krećemo s velikim optimizmom. Dresove naše tvrtke nose crnogorska, srpska, njemačka, australska i novozelandska reprezentacija, te olimpijska reprezentacija Slovenije. Oko trideset NBA igrača nosi Peak tenisice, a naše glavno lice je najbolji francuski košarkaš Tony Parker."

Sponzori