Poraz u posljednjem kolu 22.05.2014.

Uspjeh humanitarne akcije

Košarkaši Zadra nisu u posljednjem kolu A1 lige za prvaka uspjeli doći do pobjede nad Cibonom, koja će ujedno biti i protivnik u polufinalnoj seriji doigravanja. Zagrepčani su na koncu slavili s rezultatom 77-78.

Zadar je nažalost nastupio u krnjem sastavu. Marko Šutalo uopće nije bio u zapisniku zbog ozljede lista, dok je Andrew Lawrence već u prvoj minuti doživio ozljedu meniska koja će ga s parketa udaljiti do kraja sezone.

I u tako skraćenoj rotaciji, Zadar je uspio doći do prigode za pobjedu. Kada je Prostran pogodio oba slobodna bacanja za 77-78 na četrdeset sekundi do kraja susreta, lopta je došla u ruke Ciboni, točnije njihovom najboljem igraču Šariću. Međutim zadarska je obrana kvalitetno reagirala, te mu nije dozvoljena čista pozicija za šut. Ostalo je taman još dvadesetak sekundi napada za pobjedu Zadra. Loptu je u ruke uzeo najbolji strijelac Mark Lyons i krenuo u prodor pod koš. Bio je zaustavljen, no lopta se ponovno odbila njemu u ruke za drugi pokušaj, ovaj put vanjskim šutem. Ni ovaj put nije bio precizan, a lopta se još jednom odbila Zadru, i to Marku Ramljaku, no na semaforu nije ostalo dovoljno vremena pa je Ramljak morao "ispaliti" nerezonski šut koji također nije pronašao put do obruča...

Osim sportskog značaja sinoćnje utakmice, valja svakako spomenuti i onaj humanitarni. Naime, prodajom ulaznica utrženo je 56.850 kuna koje će putem Crvenog križa biti uplaćene za pomoć poplavljenim dijelovima Slavonije i tamošnjem stanovništvu.

KK Zadar - KK Cibona 77-78 (19-22, 27-17, 11-26, 23-13)

KK Zadar: Bašić 2, Ivanov 13, Kraljević 4, Lawrence, Perić, Lyons 25, Sobin 11, Đugum, Ramljak 11, Batur 4, Dijan 5, Prostran 2.

KK Cibona: Kus 3, Planinić 11, Blassingame 8, Šarić 36, Rozić 15, Jagodić-Kuridža 1, Junaković, Mavra, Arapović, Siriščević 4, Gabrić, Krušlin.

Sponzori