Cibona prekinula pobjednički niz Zadra 01.05.2014.

7. kolo LZP

Tri dana nakon što su osvojili ABA ligu, košarkaši Cibone jednakim su tempom nastavili i u Ligi za prvaka, te su pobjedom 82-66 prekinuli pobjednički niz Zadra u Prvenstvu, koji je trajao svih šest dosadašnjih utakmica.

Zadrani su Ciboni kvalitetno parirali samo u prvoj četvrtini, u kojoj je s 9 poena "povukao" Ive Ivanov, a koja je završila s minimalnim zaostatkom 21-19. Međutim, već u drugoj dionici Zadrani su napadački potpuno zakazali, što je bio poklon koji je Cibona itekako znala iskoristiti, pa se na odmor otišlo s prednošću domaćina 43-31.

Drugo poluvrijeme nastavljeno je u istom tonu. Velike probleme zadarskoj obrani zadavala je Cibonina unutarnja linija s Planinićem i Jagodićem, a kad se njima priključio i Šarić, zadarskim je nadanjima došao kraj. Slavila je stoga Cibona na kraju sa zasluženih 16 koševa razlike (82-66).

Cibona je do pobjede stigla uz dobru igru Šarića i Siriščevića koji su postigli svak po 15 koševa, dok je Planinić nadodao 14, a Jagodić 11. Kod Zadra su jedini raspoloženi bili Lyons s 14 koševa te Ivanov s 13.

U ubrzanom tempu Lige za prvaka natjecanje se nastavlja već u petak kada na Višnjiku gostuje Cedevita.

Sponzori