Crvenoj Zvezdi pobjeda na Višnjiku 16.03.2014.

24. kolo ABA lige

Košarkaši Zadra nisu nažalost uspjeli doći do svoje sedme ovogodišnje pobjede. Bolja od njih, pred oko 4500 glasnih navijača, bila je beogradska Crvena Zvezda koja je slavila s rezultatom 53-67.

U prvom poluvremenu Zadar je bio ravnopravan gostima iz Beograda, a dodatni je impuls momčadi Rajka Vidakovića dao i mladi Lovre Bašić koji je u ovoj utakmici dobio svoju prvu pravu minutažu. Treneru je odgovorio na najbolji mogući način, s osam koševa koji su osigurali izjednačen rezultat nakon prvog poluvremena 30-30.

U nastavku je Zvezda podigla intenzitet u obrani, a to se poglavito odnosi na treću četvrtinu, kada su domaćinu dozvolili svega 9 koševa, što se pokazalo ključnim za konačnu pobjedu 53-67.

Najbolji u redovima Zadra svakako je bio Josip Sobin koji je dan prije utakmice ozlijedio skočni zglob, no hrabro je stisnuo zube i zaigrao pod blokadom, te je postigao 17 koševa uz 5 skokova. Filip Kraljević je nadodao 12 koševa, a Lovre Bašić 8.

Bitka za ostanak u ABA ligi još nije razriješena budući da je i Široki upisao poraz u 24. kolu. Bolji od njih bio je makedonski MZT s rezultatom 82-71.

Rajko Vidaković, trener Zadra:

"Znali smo da će utakmica biti teška i ružna, na što smo se i pripremili. Nažalost izgleda kako imamo snage tek za jedno poluvrijeme. Također, izgleda kako su pojedini igrači potpuno van forme. Nemamo puno vremena, ali morat ćemo poraditi na tome da pojedincima dignemo formu. Zahvaljujem se Josipu Sobinu koji je zaigrao pod blokadom i bio naš najbolji igrač. Lovre Bašić? On za mene nije nikakvo iznenađenje jer ga znam otkako je došao u prvu momčad i znam koliko on može. On je budućnost našeg kluba i mora dobivati svoju minutažu."

Lovre Bašić, igrač Zadra:

"Hvala treneru što mi je pružio priliku, iskreno nisam se tome nadao, međutim mislim da sam je iskoristio najbolje što sam mogao. Šteta za poraz, borili se jesmo međutim očita je prevelika razlika u međusobnoj kvaliteti."

KK Zadar - KK Crvena Zvezda Telekom 53-67 (13-15, 17-15, 9-16, 14-21)

KK Zadar: Bašić 8, Ivanov 2, Kraljević 12, Lawrence, Lyons 7, Sobin 17, Đugum, Ramljak 5, Batur, Dijan 2, Prostran, Šutalo.

KK Crvena Zvezda Telekom: Rebić 6, Mitrović, Blažić 9, Simonović 5, Marjanović 11, Radenović 8, Katić 12, Tejić, Nelson 3, Jenkins 7, Lypovyy 6, Dragičević.

Sponzori