Predstavljen Mark Lyons 13.02.2014.

Impresije novog razigravača

Američki branič Mark Lyons danas je i službeno predstavljen zadarskim novinarima i javnosti.

 

Bivši igrač prestižnog sveučilišta Arizona te francuskog Roannea već je odradio dva treninga sa svojom novom momčadi, te je ostavio sjajan utisak kako na suigrače, tako i na stručni stožer, stoga ga se u sastavu očekuje već u nedjelju kada Zadrani gostuju u Laktašima kod Igokee, a već je i zadužio dres s brojem 12.

 

Na današnjem predstavljanju iznio je i svoje prve dojmove o klubu i gradu:

 

"Prvi dojmovi su sjajni. Dopao mi se trener koji očigledno zna svoj posao, a suigrači su me dočekali raširenih ruku. Jedva čekam zaigrati, a nadam se da će to biti već u nedjelju, iako ne znam puno o tom protivniku. Međutim, znam da sam spreman i da ću učiniti sve za pobjedu."

O Zadru se raspitivao i kod jednog poznatog nam imena:

"Osim glasnogovornika Davida, koji me upoznao s poviješću kluba, pričao sam o Zadru i sa svojim prijateljem Scoopom Jardineom. Rekao mi je da se radi o sjajnom gradu i klubu gdje ljudi jako vole košarku. Mogu reći da sam sretan što sam došao u Zadar."

Lyons je svjestan da su očekivanja zadarskih ljubitelja košarke visoka, ali je i spreman ispuniti ta očekivanja:

"Ako treba, spreman sam postati vođa ove momčadi. Vođa sam bio i na sveučilištu tako da znam kakav je pritisak. Razigravat ću suigrače, ali i tražiti koš kad budem u prilici. Osobna statistika me ne zanima, već samo pobjede. Posljednju utakmicu u Francuskoj sam odigrao 27.12. no kod kuće sam održavao kondiciju. U sjajnoj sam formi i spreman sam na izazove."

Sponzori