Krka slavila u finišu utakmice 02.02.2014.

19. kolo ABA lige

Unatoč promjeni trenera, košarkaši Zadra nisu uspjeli doći do toliko željene pobjede nad Krkom iz Novog Mesta. U napetoj završnici gosti su slavili s rezultatom 55-57.

Ipak, imao je Zadar svoje prigode za upisati dva boda u večerašnjem susretu, ali Krka se u završnici ipak pokazala kao iskusnija momčad koja je znala pronaći put do zadarskog koša iako ih šut nije služio, kao uostalom ni Zadrane.

Kod Zadra najbolji je bio Josip Sobin s 15 koševa i 13 skokova, a momčad Krke predvodio je Sani Bečirovič s 12 poena.

Ovim porazom, ali i porazom Širokog od Cedevite, nastavlja se mrtva trka između ova dva kluba za izbjegavanje posljednjem mjesta u ABA ligi.

 

Ivan Sunara: "Dogodilo se puno očekivanih i logičnih stvari poput grčevite borbe i utakmice. Imali smo priliku za pobjedu kroz dominaciju u skoku, ali nismo je uspjeli konkretizirati kroz kontranapade. Rekao bih da smo odigrali odličnu obranu u najmanje 30 minuta utakmice, što potvrđuje i samo 57 primljenih koševa. Međutim, u napadu nismo pronalazili rješenja i to nas je koštalo pobjede. Imali su slabu večer. Individualno sam očekivao više, ali igrači su pokazali srce i zato ih želim pohvaliti, jer je to važno za bolje sutra."

KK Zadar - KK Krka Novo Mesto 55-57 (15-13, 18-16, 9-16, 13-12)

KK Zadar: Bašić, Ivanov 13, Kraljević 7, Lawrence 2, Perić, Sobin 15, Đugum, Ramljak 8, Batur 1, Prostran 3, Šutalo 6.

KK Krka Novo Mesto: Lapornik 2, Kastrati 2, Rojc 2, Bečirovič 12, Murič 7, Pavič 6, Booker 9, Hukić, Bolčina, Buljan 8, Klobučar 9.

Sponzori