Andrew Derek Lawrence novi igrač Zadra 17.09.2013.

Britanski reprezentativac

Košarkaški klub Zadar i britanski reprezentativac Andrew Derek Lawrence (185 cm, 1990. god.) dogovorili su sve uvjete suradnje, te je na obostrano zadovoljstvo potpisan ugovor koji će postati pravovaljan nakon liječničkog pregleda.

Lawrence pokriva pozicije organizatora i šutera, a karijeru je sagradio igrajući na američkom sveučilištu Charleston, gdje je proveo tri sezone, od kojih je najuspješnija bila 2012/13 kada je u prosjeku postizao 13.5 koševa po utakmici uz 3.7 asistencija.

Za reprezentaciju Velike Britanije debitirao je na Eurobasketu 2011. godine uz epizodnu ulogu, da bi na ovogodišnjoj europskoj smotri u Sloveniji preuzeo jednu od ključnih uloga u svojoj momčadi s 10.2 koševa po utakmici za prosječno 24 minute provedene na parketu. Svoju je najbolju partiju pružio u pobjedi nad Njemačkom kada je postigao 23 koša. Zadar će mu biti prvi profesionalni klub u karijeri.

Lawrence je četvrto ovogodišnje pojačanje Zadra, nakon što je dogovorena suradnja s Antom Đugumom, Filipom Kraljevićem i Antoniom Scoopom Jardineom.

Sponzori