Marko Ramljak: Nismo dobro reagirali nakon stečene prednosti 27.04.2013.

Poraz od Cibone u 9 kolu LZP

Košarkaši Zadra sinoć su pred svojim navijačima, njih oko 5000, upisali minimalni poraz 86-87 protiv svog velikog rivala, zagrebačke Cibone.

Iako je početak susreta, kada je Zadar poveo s 18-9 nakon samo nekoliko minuta igre, sugerirao kako bi domaćin mogao doći do lagane pobjede, stvari su se u nastavku utakmice izmijenile, a kada se razigrao Cibonin Amerikanac Blassingame, čak i krenule u njihovu korist.

U samu završnicu utakmice ušlo se s prednošću Cibone od tri razlike. Ante Delaš uputio je tricu za produžetak, no bio je neprecizan. Ipak, lopta se odbija njemu u ruke za popravni ispit. Krenuo je prema košu, te je uz kontakt tijelom Andrije Žižića poentirao, no nije dobio dodatno slobodno bacanje.

Brzim prekršajem nad Žižićem, Zadar je zadržao minimalnu nadu u produžetak. Žižić je prvo slobodno bacanje promašio, a drugo se nije niti trudio pogoditi kako bi preostale sekunde što prije iscurile i kako domaćin ne bi uopće došao u priliku za postizanje tri poena. Tako je bilo, budući da sjajnom Marku Ramljaku nije preostalo ništa drugo nego da pokuša šut preko cijelog terena koji je bio naravno neprecizan.

Ante Nazor: "Ova nas utakmica mora naučiti koliko je svaki detalj bitan, a svaka lopta k'o kuća. Imali smo situaciju u kojoj promašimo čisti zicer, pa dobijemo tricu, ne zagradimo skok i primimo koš. Nakon tih situacija i poraza od jednog koša, naravno da ostaje veliki žal jer utakmicu smo imali u svojim rukama, isto kao i u Zagrebu. Ovo nam treba biti velika škola za sljedeće utakmice protiv ovih, recimo tako, manjih momčadi koje nam slijede."

Marko Ramljak: "Mislim da nismo dovoljno dobro reagirali nakon što smo došli do prednosti 18-9 na samom početku. Napravili smo neke greške kojima smo protivniku omogućili da se vrati u susret. U nastavku utakmice razigrao se Blassingame koji je svojom brzinom i prodorima stvarao puno problema. Na kraju je pad naše koncentracije odlučio pobjednika jer presudila su njihova dva napadačka skoka. S 24 koša sam ostvario svoj rekord u dresu Zadra pa se zahvaljujem svojim trenerima koji su mi gradili samopouzdanje jer ono je najbitnije za nas mlade igrače."

KK Zadar - KK Cibona 86-87 (22-17, 23-23, 22-26, 19-21)

KK Zadar: Ivanov 16, Travis 13, Thorne 5, Kaštropil 5, Delaš 24, Ramljak 24, Brkić, Krasić, Batur 2, Nurkić 2, Vrbanc, Prostran 5.

KK Cibona: Blassingame 19, Šarić 11, Marčinković, Mazalin, Rozić 6, Jagodić-Kuridža 6, Strawberry 14, Nicević 8, Žižić 14, Kovačević 9.

Galerija: KK Zadar - KK Cibona

Sponzori