Zadar uvjerljiv protiv Zagreba 07.04.2013.

Treće kolo LZP

Pred oko 3000 gledatelja u Krešinom domu, zadarski su košarkaši u sinoćnjem susretu ispratili zagrebačke "Mrave" s pobjedom 92-73. 

Unatoč maloj nervozi i manjku koncentracije u prvom dijelu utakmice, koji je Zadar dobio "samo" 40-35, na kraju je upisana više no uvjerljiva pobjeda. Najzaslužniji za takav rasplet svakako je najiskusniji u redovima Zadra, Bariša Krasić, koji je utakmicu završio s 23 koša, uz izvrstan šut za tri poena 5/8. O njegovom doprinosu sinoćnjoj pobjedi najbolje govori dugotrajni aplauz koji je dobio pri izlasku iz igre u 34. minuti utakmice.

Vrijedi još naglasiti kako se na parket vratio Šime Olivari i za 10 minuta igre pokazao kako se na njega u nastavku sezone itekako može računati.

Jedina je loša vijest ozljeda prvog razigravača momčadi, Dwighta Thornea, koji je igru napustio šepajući nekoliko sekundi pred kraj prvog poluvremena. Bol je osjetio u stražnjoj loži, no težina ozljede još nije poznata. Najpesimističnije prognoze govore o tri tjedna izbivanja s parketa.

Ante Nazor: "Počeli smo dosta dekoncentrirano i na taj način dopustili protivniku druge i treće napade jer nismo iskontrolirali obrambeni skok, koji je preduvjet da razvijemo trčanje, naš zaštitni znak. Kada smo uspostavili obrambeni balans u drugom poluvremenu, otvorio nam se i vanjski šut pa smo otišli na osjetnu razliku. Moram priznati da pristup nije bio pravi i s pravom sam se pribojavao ove utakmice."

Bariša Krasić: "Znali smo da neće biti jednostavna utakmica. Sve momčadi koje vodi trener Jusup igraju nezgodnu i radnu košarku, pa smo se tako i mi pripremali za ovu utakmicu."

KK Zadar - KK Zagreb 92-73 (20-17,20-18, 34-21, 18-17)

KK Zadar: Ivanov 7, Olivari 5, Travis 4, Thorne 4, Kaštropil 2, Delaš 13, Ramljak 8, Brkić 4, Krasić 23, Batur, Nurkić 10, Vrbanc 12.

KK Zagreb: Car 9, Segarić, Halilović 18, Mileković, Babić 8, Garma, Poščić 8, Krapić 12, Novačić 15, Zganec 3, Gašpar.

Sponzori