Zadar upisao spasonosne bodove protiv Radničkog 10.03.2013.

24. kolo ABA lige

Predvođeni novopridošlim razigravačem Dwightom Thorneom i sjajnom publikom, zadarski su košarkaši upisali važne bodove u borbi za ostanak u ABA ligi sinoć protiv Radničkog.

Ključnom se pokazala 3. četvrtina u koju su Zadrani ušli s minimalnom prednošću 40-38, a završili je s rezultatom 15-8. U posljednjoj dionici uspješno su održavali stečenu prednoč ponajprije zahvaljujući odličnom Franku Kaštropilu koji je u uvodnim minutama vezao čak 8 koševa. Obrambeno su Zadrani reagirali uistinu sjajno, te su najkorisnijem igraču lige, Aleksandru Ćapinu, dopustili da se razigra tek kada je utakmica već bila riješena, a Terrico White sveden je na svega 6 koševa. Zahvaljujući tome Zadrani su upisali vrijednu pobjedu 75-68 nad jednim od kandidata za završni turnir lige.

Ante Nazor: "Dobili smo kvalitetnu momčad, napadački sigurno najkvalitetniju u ovoj ligi. Kad smo ih sveli na 68 poena, to znači da smo igrali izuzetnu obranu, ali imali smo odgovor i u napadu. Koliko god čestitam svojim igračima, toliko čestitam i ovoj prekrasnoj publici. Stvarno su u Zadru pobijedili pozitivni ljudi koji vole košarku i zato sam radostan. Odgovorno tvrdim da je ovo naša najbolja utakmica, a tim više što smo bili u velikom psihološkom opterećenju."

Dwight Thorne: "Odigrali smo odličnu utakmicu, posebno dobro smo igrali obranu i zasluženo smo pobijedili. Iako sam ovdje tek desetak dana, uspio sam se donekle prilagoditi. Izašao sam na teren i dao sve od sebe, te mi je drago što sam pomogao momčadi da upiše važnu pobjedu. Lijepo je večeras bilo igrati u ovakvoj atmosferi i pred ovim odličnim i odanim navijačima."

KK Zadar - KK Radnički 75-68 (20-19, 20-19, 15-8, 20-22)

KK Zadar: Ivanov 3, Travis 8 (9 sk), Thorne 16 (7 sk), Kaštropil 10, Delaš 11, Ramljak 4, Brkić 2, Krasić 3, Batur, Nurkić 5, Vrbanc 11, Prostran 2.

KK Radnički: Miljenović, Sinovec 11, Ćapin 18, Jović, Marković, Bryan-Amaning 6, Birčević 8, Borisov 12, Dimić, Mijatović 5, White 6, Visser 2.

Galerija: KK Zadar - KK Radnički

Sponzori