Ante Nazor: Što se nas tiče, utakmica može započeti! 25.01.2013.

Najava utakmice Zadar - Cedevita

U subotu 26. siječnja košarkaše Zadra očekuje 19. kolo ABA lige u sklopu kojega će u dvorani Krešimira Ćosića gostovati zagrebačka Cedevita, najbolje plasirani hrvatski klub u ligi. Subotnji su se protivnici već jednom susreli ove sezone, kada je Zadar kao gost slavio u Domu sportova s rezultatom 83-67.

Ipak, oba su sastava u međuvremenu doživjela poneke promjene, Zadar samo u rosteru, a Cedevita i u rosteru i na klupi budući da je Božidar Maljković zamijenjen Aleksandrom Petrovićem. No bez obzira na promjene, većih nepoznanica kod oba sastava ne bi smjelo biti.

Susret je najavio trener Zadra, Ante Nazor:

- Radi se o svima nam dobro poznatom protivniku kojega svi klubovi lige prate još od predsezone budući da se znalo kako će, uz Crvenu Zvezdu, posložiti najkvalitetniju momčad. Ipak, za razliku od nas koji smo nadomak ostvarenju ovosezonskog cilja, a to je izbjegavanje posljednjeg mjesta u ABA ligi, oni su od svog cilja još uvijek daleko i zato smatram da će protivnik imati motiv više u sutrašnjoj utakmici, što bi moglo biti jako opasno. Baš zato očekujem "tvrdu" utakmicu, kakvu smo odigrali u posljednjem kolu protiv Cibone.

Upitali smo trenera i odakle Cedevita može najviše zaprijetiti:

- To je definitivno njihov vanjski šut, a u cijeloj se vanjskoj liniji najviše ističe Bracey Wright kao najkompletniji igrač. Ipak, on nije tip košarkaša koji će razigravati svoju momčad i tražiti slobodnog suigrača, što pogoduje našoj koncepciji igre. Međutim, ne treba nikako zaboraviti niti na Marina Baždarića, Antu Mašića i ostale njihove igrače.

Pripreme za nadolazeću utakmicu Nazorovoj je momčadi uvelike olakšala pobjeda nad Cibonom u prethodnom kolu:

- Ta nam je pobjeda donijela puno mira u ovom tjednu kojega smo posvetili Cedeviti. Ozračje u momčadi je odlično jer pobjeda je ostvarena u utakmici koja je mogla o mnogo toga odlučivati. Mislim da su moji momci potpuno spremni i skoncentrirani na sljedeću utakmicu, i što se nas tiče, možemo odmah početi igrati.

Napomenimo i kako je za sutrašnju utakmicu i definitivno otpao Bariša Krasić koji je na treningu doživio ozljedu zgloba, dok će se o nastupu Marka Ramljaka, čija je ozljeda ipak nešto lakše prirode, odlučiti na dan utakmice. Jozo Brkić na putu je do potpunog oporavka i može se očekivati kako će biti u mogućnosti pripomoći svojim suigračima.

Utakmica je na rasporedu u subotu 19. siječnja u 17:00 sati, uz izravan prijenos na drugom programu HRT-a.

Sponzori