Zadar slavio u nevjerojatnoj završnici! 19.12.2012.

Šesta pobjeda u sezoni

U triler završnici odigranoj sinoć u Krešinom domu, KK Zadar slavio je nad Partizanom s rezultatom 80-78 u 14. kolu ABA lige. 

Tokom cijele utakmice, dva su sastava bila ravnopravni protivnici, iako treba priznati kako je Partizan na trenutke djelovao opasnije i konkretnije. Pogotovo se to odnosi na posljednjih nekoliko minuta utakmice kada je Bertans pogodio tricu za 68-73 i kada se činilo kako će Partizan iz Zadra otputovati s oba boda.

Međutim hrabro zadarsko srce nije se predalo. Prvo je Delaš smanjio na 70-73, a potom i Krasić na 72-73. Bertans je u idućem napadu iskoristio oba slobodna bacanja, te se činilo kako je pitanje pobjednika uistinu riješeno. Ipak u sljedećem napadu lopta stiže do Ramljaka koji je pri šutu nagazio na liniju za tri poena te je tako Zadar doveo na 74-75. Partizanu je ostao cijeli napad za riješiti pitanje pobjednika, no Zadrani odlično reagiraju u obrani i dobivaju prigodu za pobjedu.

Odlučeno je kako će pobjednička lopta doći u ruke najiskusnijeg na terenu, Bariše Krasića, no pri ulasku pod koš on radi korake i na 10 sekundi do kraja gura Partizan ka pobjedi. Međutim, Ramljak nije bio spreman potpisati poraz i pri izvođenju lopte sa strane spretno krade loptu, koja na 4.4 sekunde prije kraja dolazi u ruke Delaša. Specijalist za dramatične završnice nije oklijevao niti sekunde, te je uputio dalekometni šut koji se od table odbija u koš i Zadar na radost 8000 gledatelja dolazi do pobjedonosnog vodstva.

Ipak, imalo se nešto pitati i igrače Partizana. Izveli su loptu sa strane, a ona dolazi u ruke ubojitog Bertansa koji hladnokrvno pogađa tricu za vodstvo Partizana 77-78 na 8 desetinki pred kraj susreta.

I kad se čitavo gledalište gotovo predalo, Ante Nazor osmislio je napad kojim je u manje od sekunde izbacio čitavu Partizanovu obranu! Ante Delaš izvodio je loptu sa strane, a Krasić i Travis krenuli su raditi lažni blok za Vrbanca kako bi svi pomislili da će ključna lopta završiti u njegovim rukama. Međutim, Travis se okreće i odlazi prema košu gdje mu Ramljak radi frontalni blok nakon kojega je Amerikanac ostao otvoren put prema košu. Delaš je prepoznao pravi trenutak za odaslati precizan pas prema Travisu koji u skoku pogađa za pobjedu Zadra, a uz to je iznudio i dodatno slobodno bacanje.

Luda noć u Zadru završena je dugotrajnim skandiranjem zadarskim košarkašima, koji su se sa centra igrališta nekoliko puta zahvaljivali publici na uistinu sjajnom navijanju, kakvo samo zadarski navijači mogu prikazati. Nisu slučajno i trener i igrači bili složni u izjavi kako je ovu pobjedu izborila upravo publika.

KK Zadar - KK Partizan (20-18, 17-21, 19-20 24-19)

KK Zadar: Allen 2 (6 sk), Ivanov 3, Travis 10 (7 sk), Kaštropil 13 (6 sk), Delaš 12, Ramljak 8, Brkić 5 (5 sk), Krasić 14, Batur, Vrbanc 10, Prostran 3, Burgason.

KK Partizan: Milutinov, Westermann, Gordić 9, Lučić 15 (10 sk), Milosavljević 7, Bogdanović 11, Gagić 11, Musli 4, Čekovsky, Čakarević, Gordon 10, Bertans 11.

Galerija: KK Zadar - KK Partizan

Sponzori