Marino Čačić: Za mjesto direktora kandidirao sam se vođen ljubavlju prema Klubu 01.12.2012.

Prvi razgovor s novim direktorom Kluba

Na sinoćnjoj Osnivačkoj skupštini K.K. Zadar, s.d.d. jednoglasnom je odlukom Nadzornog odbora direktorom društva imenovan Marino Čačić. Gosp. Čačić rođen je 8. travnja 1984. godine u Zadru, a visoko obrazovanje stekao je na sveučilištu u svom rodnom gradu diplomiravši 2009. godine turističku komunikologiju na Odjelu za informatologiju i komunikologiju. Od siječnja 2008. Godine bio je zaposlen u Hrvatskom telekomu na odjelu za prodaju privatnim korisnicima.

Za sam početak njegovog prvog intervjua, novog smo direktora upitali kako je uopće došao na ideju kandidirati se za vrlo zahtjevnu funkciju direktora K.K. Zadar, s.d.d.?

- Za mjesto direktora K. K. Zadra prijavio sam se vođen prvenstveno ljubavlju prema klubu. Sukladno privođenju kraju procesa preoblikovanja kluba, prišao sam vodećim ljudima i predstavio svoje ideje, pretočene u detaljni elaborat, koje su oni prepoznali i odlučili ih provesti u djelo.

Kada se zapravo rodila vaša veza s košarkom kao sportom i naravno s K.K. Zadrom?

- Veze s košarkom sežu u rano djetinjstvo. Na prvu utakmicu K. K. Zadra odveo me otac, u sezoni 1994./1995. na utakmicu protiv Zrinjevca, kada je njihov dres nosio naš velikan Emilio Kovačić. Košarku sam trenirao šest godina u mlađim uzrastima i otad je intenzivno pratim, a redoviti sam posjetitelj utakmica K. K. Zadra od sezone 1997./1998. Posjetio sam niz europskih dvorana i nekoliko NBA utakmica i svjedočio različitim pristupima organizaciji utakmica.

Pitanje koje će naše navijače možda i ponajviše zanimati jest kakvi su vaši kratkoročni ciljevi, odnosno kojeg ćete se posla uhvatiti neposredno po preuzimanju funkcije direktora društva?

- Za početak namjeravam napraviti analizu funkcioniranja svih segmenata kluba  krenuvši od stanja financija, stanja u radnoj zajednici, omladinskom pogonu i u prvoj momčadi, te potom pristupiti donošenju konkretnih odluka.

I za kraj, kakvi su Vaši dugoročni ciljevi vezani uz K.K. Zadar, odnosno gdje Klub vidite u sezonama koje nailaze?

- Košarkaški klub Zadar u budućnosti vidim kao financijski i organizacijski stabilan klub, instituciju koja ujedinjuje grad, te rezultatski standardnog ABA ligaša sa redovnim izlaskom u europska natjecanja, pod uvjetom da se time ne narušava financijska stabilnost.

Gosp. Čačić i službeno će biti predstavljen zadarskoj javnosti u narednih nekoliko dana, kada će biti sazvana i službena press konferencija.

Sponzori