Zadar poražen u Novom Mestu 08.10.2012.

Krka slavila s rezultatom 78-62

Odmah u startu utakmice vidjelo se kako će zadarski košarkaši večeras muku mučiti s realizacijom. Samo dva koša nakon pet minuta igre bila su dovoljan znak upozorenja. Tek ulaskom Krasića i Allena, Zadrani su malo proigrali ali bolje od 14-7 nakon prve četvrtine nisu mogli.

Uvodu u drugu četvrtinu ponudio je nešto bolje lice Zadra, pogotovo kad je Batur tricom svoju momčad doveo na samo 23-20. Međutim, Krka opet preuzima inicijativu i poluvrijeme zaključuje s rezultatom 32-25 u svoju korist.

U nastavku utakmice domaćinu se šut u potpunosti otvorio, pa zahvaljujući raspoloženom Muriću uskoro odlazi na velikih +15 (53-38). Identičnu razliku slovenska je momčad održala i do kraja četvrtine koja je završila s rezultatom 57-42.

Niti u posljednjoj četvrtini Zadrani se nisu uspjeli konsolidirati, već spomenuti Murić, uz pomoć bivšeg kapetana Zadra Jakova Vladovića, mirno privodi utakmicu kraju s rezultatom 78-62 u korist domaćina. Poraz je mogao biti kud i kamo teži po zadarsku momčad da na samom kraju utakmice Prostran nije povezao dvije trice.

O lošoj realizaciji Zadra najbolje govore statistički podaci: Šut za dva 16/43, za tri 6/18, a slobodna bacanja 12/21.

Ante Nazor: Ponovno smo igrali bez Kaštropila i Ivanova pa smo se očito prestrašili igre pod košem. Međutim, u poraz nas je ipak odveo vanjski šut Krke, pogotovo u trećoj četvrtini. Nismo imali pravi pristup, kako u napadu, tako i u obrani. Naši nastupi u prva dva kola su nam ipak pokazali kako znamo igrati košarku i kako trebamo prionuti još žešćem radu.

Ante Delaš: Znali smo kako ne smijemo upasti u Krkin ritam, a učinili smo upravo to. Kada vam protivnik zabije dvije trice na samom početku drugog poluvremena, odmah dobije krila, što je za nas predstavljalo problem. Nismo u ovoj utakmici dali sve od sebe i to ćemo morati ispraviti.

KK Krka - KK Zadar 78-62 (14-7, 18-18, 25-17, 21-20)

KK Krka: D. Lorbek 4, Vladović 16, Rojc 2, Lalić 8, Murič 21, Pavič 8, Lučić, Pajić, Kastrati 3, Golemac 3, Bolčina

KK Zadar: Mikulić, Allen 5, Olivari, Travis 13, Šango, Delaš 3, Ramljak 13, Brkić 3, Krasić 7, Batur 9, Vrbanc 3, Prostran 6

Sponzori