Nazor: Ponoviti pristup iz utakmice s Partizanom 01.10.2012.

Chaisson Allen spreman za debi

Drugo kolo ABA lige u Zadar dovodi jednog od najatraktivnijih protivnika, Crvenu Zvezdu. Drugi je to ogled Zadra s jednim beogradskim predstavnikom, nakon poraza u prvom kolu od Partizana. Ipak, igra prikazana u Pioniru budi nadu u pozitivan ishod sutrašnje utakmice, pogotovo kad tome pridodamo i poraz Zvezde na Gripama u subotu.

Nekoliko riječi o sutrašnjoj vrlo važnoj utakmici kazao je trener Ante Nazor:

- Košarkaši Crvene Zvezde još nisu u formi kakvu priželjkuju iako se radi o odličnoj momčadi. Onako loš pristup kakav su imali protiv Splita sigurno neće ponoviti pa moramo biti spremni adekvatno odgovoriti i biti na onoj razini na kojoj smo bili u Beogradu protiv Partizana.

Iako je Zadar u spomenutoj utakmici poražen, pohvale na račun igre stižu sa svih strana:

- Našli smo se u pomalo opasnoj situaciji jer smo shvaćeni kao pobjednici iako smo na koncu poraženi. Moramo dobro sagledati svoje greške, izgubljene lopte, problem pri skoku i dekoncentraciju na liniji slobodnih bacanja kako bi protiv Zvezde izvukli pozitivan rezultat.

Zdravstveno stanje u momčadi još uvijek nije idealno:

- Kapetan još nije spreman. Opet je jučer pokušao trenirati, no temperatura mu je brzo porasla. Već je desetak dana u takvom stanju i ne vjerujem da ću ga sutra koristiti. Delaš se pomalo vraća, ali bolest je na njega ostavila traga. Pokušat ću mu otvoriti minutažu pa ćemo vidjeti kako će reagirati.

Na parketu bi se u dresu Zadra trebalo pojaviti i jedno novo lice. Riječ je naravno o Amerikancu Chaissonu Allenu, koji je u subotu stigao u Zadar:

- Allen će biti u sastavu jer je riječ o kvalitetnom igraču. Pomoći će nam u rješavanju problema pri organizaciji napada koji smo imali u Beogradu i zato ga moramo što prije prilagoditi našoj igri.

Sportski direktor Branko Skroče uputio je apel navijačima Zadra:

- Pozivam naše navijače da naprave pravu sportsku atmosferu kakva dolikuje našem klubu i da pokažemo da smo bolji od incidenata koji su se događali u Beogradu. Samo na takav način možemo proslaviti naš povratak u ABA ligu. Molim sve naše navijače da ne pokušavaju unijeti određene rekvizite na tribine jer će kontrola na ulazu biti znatno postrožena.

Utakmica je na rasporedu u utorak u 18:00 sati, a ulaznice su u prodaji još od subote. Na dan utakmice blagajna će biti otvorena od 9:00 do početka susreta, stoga molimo sve koji još nisu kupili ulaznicu da to učine što prije, kako bi se izbjegle eventualne gužve.

Sponzori