Zadar se oprostio od NLB lige 13.03.2011.

Hemofarm uvjerljivo slavio na Višnjiku

U zadnjoj regionalnoj domaćoj utakmici ove sezone košarkaši Zadra nisu uspjeli doći do pobjede koja bi produžila nadu u zadržavanje statusa NLB ligaša. Hemofarm je bio uvjerljivo bolji i slavio s 71-88.

Pobjeda Crvene zvezde protiv Unoin Olimpije u Beogradu nametnula je Zadranima imperativ pobjede protiv gostiju iz Vršca, početak je bio obećavajući, ali su gosti domaćine brzo spustili na zemlju. Imao je Zadar 10-5, gosti su brzo umanjili zaostatak i još brže došli do prednosti koja je nakon prvih deset minuta iznosila +8.

U drugoj se dionici Zadar potpuno raspao. Gosti su sve više povećavali svoju prednost koja se n apoluvremenu zaustavila na 28-51.

Početak drugog dijela donio je tračak nade. S tricama su je podgrijali Marčinković i Car i spustili zaostatak na -11. Hemofarm nije dozvolio da se igra domaće momčadi razmaše, ponovo su podebljali svoje vodstvo koje je nakon 30 minuta iznosilo 52-69.

Zadnja četvrtina bila je samo dovršavanje posla za goste. Ovim porazom proala je zadnja šansa Zadra za ostanak u regionalnoj ligi.

Kod odmaćina najviše je s 20 postignutih koševa pokazao Marko Car. U redovima gostiju prvo ime bio je Jordan Adolphus.

 

Sponzori