Vrijedna pobjeda protiv Cibone 06.03.2011.

Brown i Downey briljirali

Vrijednu pobjedu ostavrili su košarkaši Zadra u 23. kolu regionalne lige. U subotu su na Višnjiku slavili protiv Cibone rezultatom 93-88 i time povećali svoje šanse za ostanak u ovom natjecanju. Trener Pino Grdović na najbolji je način odradio svoju premijeru kao prvi kormilar momčadi, a ruku pomoći igračima na terenu bučnom podrškom dali su i navijači koji su popunili Krešin dom.

Početak je za domaćine bio kakav se samo poželjeti može. Počeli su Zadrani sa 11-2, brzo je bilo i 17-4. Gosti su pohvatali konce igre, i smanjili zaostatak na 23-21 nakon prvih 10 minuta igre.

Do poluvremena uspjeli su domaćini sačuvati prednost pa su na odmor otišli u plusu od 8 koševa, bilo je 46-38.

U nastavku Dundović s tricom postavlja na 53-44, a onda počinje Cibonin preokret. Rade seriju 11-0, raspucali su se Vrbanc i Bogdanović za vodstvo svoje momčadi. Zadar je do isteka 30. minute uspio anulirati zaostatak, i rezultat je bio 64-64.

Cibona je u posljednjih 10 minuta ušla bolje, vodili su 73-67, ali stvari na stranu domaćina okreću Dundović, Downey i Brown. Na kraju je tricom sve začinio Car za sedmu zadarsku prvenstvenu pobjedu.

Ovo je pobjeda ekipe, ostavili su sve što su mogli na parketu. Dobili su Cibonu koja se u posljednjim danima pojačala, i nakon svih potresa na klupi, ova je ekipa pokazala da može i da se iz nje može još izvući. Ispoštovali su sve što sam tražio i drago mi ja da su ovom pobjedom nagradili sjajnu publiku. Od prve minute su nas bodrili i hvala im na tome- rekao je nakon svog debija trener Pino Grdović.

Sa 22 koša prvi strijelac Zadra bio je Brown, Downey je ubacio 20, Car 19. Kod Cibone Vrbanc je iz igre bio nepogrešiva za 30 koševa, 27 je postigao Bogdanović. Na ovoj utakmici, osim trenera Grdovića, premijeru u zadarskom dresu bez minuta na parketu imao je i najnoviji igrač Zadra Mirza Ahmetbašić. Do kraja natjecanja još su 3 kola. Sljedeće, 24. Zadrani će odraditi u srijedu, kada gostuju kod Partizana u Beogradu.

 

Sponzori