Novi trener Josip Pino Grdović 04.03.2011.

Osnovni cilj-ostanak u NLB ligi

KK Zadar ustoličio je trećeg trenera ove sezone. UO kluba povjerenje je ukazao Josipu Pinu Grdoviću nakon što je prihvaćena ostavka trenera Tihomira Bujana.

Grdović je uopznat s teškom situacijom u kojoj se nalazi Zadar, a osnovni cilj jest pokušati sačuvati status regionalnog ligaša u preostala četiri kola.

Situacija je teška s obzirom na stanje u koje se momčad Zadra dovela dosadašnjim rezultatima. Pokušat ću izvući maksimum i sve rezerve u ovim preostalim utakmicama, iako imamo dosta problema. Ipak vjerujem da možemo izboriti ostanak u ligi, jer da ne vjerujem, ne bih bio ovdje- prve su riječi Grdovića.

Već prvi susret koji je Grdović voditi kao trener predstavlja veliki izazov. Na Višnjiku gostuje Cibona koja se poput Zadra čitavu sezonu nalazi na donjem dijelu ljestvice. Vremena za velike promjene nema, novi trener uspio je prije ove utakmice odraditi tek jedan trening s momčadi.

Vlada apatija prema treningu, nema igrača lidera koji bi u ovakvoj situaciji dao poticaj suigračima. Nisam naišao na naboj pred Cibonu, to me iznenadilo jer se zna kakav rivalitet vlada između ova dva kluba.  Budućnost je neizvjesna s obzirom na situaciju, i da još nije poznato što će biti sa strancima u domaćem prvenstvu. U tom ćemo natjecanju pokušati napraviti rezultat koji bi trebao odgovarati imenu kluba- opisao je svoje dojmove novi trener Zadra.

Još je jedan debi moguć u zadarskim redovima, i to onaj Mirze Ahmetbašića koji je postao član kluba. Cibona će nastupiti bez ozlijeđenog Radoševića, a kod domaćina Batur ima problema s virozom.

 

Sponzori