Poraz u Češkoj 22.02.2011.

Zadar izgubio šanse za plasman u nastavak Eurachallenge kupa

Porazom u 5. kolu druge faze Eurochallenge natjecanja košarkaši Zadar izgubili su šansu za plasman u nastavak ovog natjacanja. Češka momčad Prostejova slavila je na svom terenu rezultatom 99-82.

Zadar je u Češkoj nastupio bez Američkih igrača. Brown je nakratko otišao u SAD, dok Downey nema pravo nastupa u ovom natjecanju. Samo sa svojim snagama Zadrani su parirali domaćinima tek tijekom prvog poluvremena. U drugoj četrvtini imali su i prednost od 8 koševa , a to se vodstvo do poluvremena rastopilo na samo 3 koša. Nakon prvih 20 minuta bilo je 45-42 za Zadar.

Česi su susret u svoju korist prelomili tijekom drugog dijela. Prostejov se dizao, Zadar padao, uspjeli su se gosti vratiti u susret tricama Dundovića i Batura i približiti se na 79-72 i to je bilo sve. Domaćini su uzvratili istom mjerom za sigurnu pobjedu.

U redovima Zadra sa 23 koša najučinkovitiji je bio Miro Bilan. 12 koševa dodao je Ivan Batur, dok je kod gostiju sa 16 poena prvi strijelac bio Lawrence.

U sljedećem, posljednjem kolu druge faze, Zadar je gost belgijskom Oostendeu u utorak, 1. ožujka. Prije toga u subotu ih očekuje 22. kolo regionalne lige koje će odigrati u gostima kod Krke u Novom Mestu.

Sponzori