Zadar ostavio Igokeu na -24 07.02.2011.

Downey oduševio

Vrijednu i uvjerljivu pobjedu ostavrili su košarkaši Zadra. Na svom terenu u 20. kolu regionalne lige bili su bolji od Igokee rezultatom 89-65. Oduševila je igra najnovijeg pojačanja Devana Downeya koji je u svom debiju u zadarskim dresu bio najbolji pojedinac domaćina završivši utakmicu s 20 ubačenih koševa.

Ozljeda Dundovića Odmah na početku susreta Marijo Dundović pretrpio je neugodan udarac u rebra, te je napustio parket.

Navijači Zadra koji su došli pogledati ogled svojih ljubimaca i Igokee iz dvorane su nakon dosta vremena izašli zadovoljni. Zadarska igra bila je na željenoj razini, a velike zasluge za to idu novom članu Zadra, razigravaču Downeyu koji je u svom premijernom nastupu ostavio odličan dojam. Do poluvremena je uz njegovo ime već stajalo 17 ubačenih poena.

Bila je ovo odlična utakmica, ušli smo dobro u susret, odigrali kao prava momčad, s dobrom obranom i puno skokova. To je prava stvar, jer ako budemo igrali kao momčad onda možemo napraviti puno. Navijači? Publika je stvarno bila odlična, nadam se da će ubuduće biti još više ljudi, ali atmosfera je bila sjajna- rekao je pred novinarima Downey.

Od samog početka susreta dalo se naslutiti da će to biti zadarska večer. Oslabljeni neigranjem dvojice onajboljih igrača gosti nisu mogli parirati razigranim domaćinima koji su do odmora bili u plusu od 22 koša. Bilo je 49-27.

U nastavku je razlika samo rasla, redale su se atraktivne akcije domaćih igrača, prodori Downeya, Bilanove blokade i sve to za 30-ak koševa prednosti koliko su Zadrani imali tijekom treće dionice. Završnicu utakmice trener Bujan prepustio je mladim snagama i rezultat je na kraju glasio 89-65. Napravljen je korak naprijed u borbi za ostanak u regionalnom društvu iako je pred dečkima sa Višnjika još puno posla.

Ono što smo napravili u prvom poluvremenu bilo je više nego što sam očekivao. Primili smo 13 koševa u prvoj i 14 koševa u drugoj četvrtini i to je na tragu obrane koju tražim. Od početka smo pokazali energiju, a nakon 15 minuta na parketu je postojala samo jedna momčad. na kraju je bilo prilike da završimo sa svim Zadranima u petorci i mislim da je to to publici bilo drago- zadovoljan je nakon utakmice bio trener Bujan.

Prvi igrač Zadra bio je već spomenuti Downey sa 20 koševa, po 14 dodali su Ivanov i Mason. Kod gostiju najučinkovitiji je bio Florence sa 14 poena. U srijedu je pred košarkašima Zadra polufinalna utakmica domaćeg Kupa Krešimira Ćosića. Završnica se igra u Zagrebu u dvorani Dražena Petrovića, a protivnik našim košarkašima biti će Cedevita.

Sponzori