Euro pobjeda 26.01.2011.

Na Višnjiku pao Prostejov

Košarkaši Zadra upisali susvoju prvu pobjedu u drugoj fazi Eurochallenge kupa. Na Višnjiku su bili bolji od momčadi češkog Prostejova rezultatom 96-90 i time prekinuli negativan niz poraza. Od početka se vidjelo da će utakmica ići u dobrom pravcu za domaće, krenuli su odlično Žuža i Mason, i već nakon prvih deset minuta imali su 27-20. Do poluvremena su držali razliku na desetak koševa i na odmor otišli u plusu od 13 koševa, bilo je 55-42.

I u nastavku je prednsot na strani domaćina, razigrao se Car, priključio mu se Dundović, a gosti su zaprijetili u posljednjoj dionici, ipak nedovoljno za preokret. završnica je za Zadar bila mirna i pobjeda je upisana.

Zadovoljan sam s pobjedom, napadački smo odigrali dobro što se vidi i prema broju postignutih koševa. Osjetili smo da protiv njih možemo igrati u napadu, a to je onda karakteristika Zadra, kad osjetiš da možeš, dolazi i sigurnost. Nisam baš u potpunosti zadovoljan s pritiskom, puno više laganih poena smo trebali postići. Znam da je većina igrača mlada, skloni su oscilacijama i moramo im vratiti hrabrost jer oni moraju dati tu energiju i u obrani i u napadu- rekao je nakon utakmice trener Tiho Bujan.

Fantastičnih 37 koševa uspio je Zadranima utrpati Eugene Lawrence i za to postignuće bio nagrađen pljeskom publike. Prvi strijelac Zadra bio je Marko Car sa 25 pogodaka. Nova euro utakmica  na rasporedu je u utorak, a Zadrani će ponovo biti domaćini. Ovaj put u goste im stiže belgijski Oostende. Prije toga, u petak ih očekuje regionalna obaveza. U Kragujevcu ih čeka Radnički u sklopu 19. kola NLB lige.

 

 

Sponzori