Crvena zvezda ostavila Zadar na -23 23.01.2011.

Poraz u bitnoj utakmici

Neugodnih 40 minuta igre pružili su košarkaši Zadra svojim navijačima koji su ih u velikom broju došli podržati u utakmici sezone protiv Crvene zvezde. Gosti iz Beograda hladnokrvno su ostavili Zadar na -23, završilo je s katastrofalnih 60-83, i time je Zvezda potisnula momčad sa Višnjika na posljednje mjesto regionalne ljestvice. Nisu Zadrani uspjeli sačuvati ni +13 iz Beograda i prve utakmice, Zvezda je bez većih problema došla do uvjerljive pobjede.

Domaćini su se držali u igri tek početnih deset minuta, gosti su počeli raditi razliku tijekom druge četvrtine kad su se razigrali njihovi Amerikanci i do poluvremena došli do +10, bilo je 24-34.

U drugom dijelu razlika je samo rasla, Beograđani su lako nalazili put do zadarskog koša i u jednom trenutku imali su i +27. Samo je bilo pitanje s kolikim će plusem završiti, semafor se zaustavio na poražavajućih -23 za domaćine.

Čestitao bih momčadi Zvezde i njihovom treneru na zasluženoj pobjedi. Obrambeno smo dobro izgledali tek u prvoj četvrtini kad smo se još držali dogovora, a ostatak utakmice bio je iznimno loš. Nakon nekoliko promašenih šuteva mi smo potpuno potonuli, nije pomagalo ništa što sam govorio u time outu i poluvremenu, pa smo u zadnje dvije četvrtine primili previše laganih koševa- rekao je trener Bujan.

Psihoza, grč, nervoza, samo su neke od riječi kojima je opisano izdanje košarkaša Zadra u ovoj utakmici. Funkcioniralo nije gotovo ništa.

Naš napad bio je statičan, kretnje pasivne, blokovi preslabi. Zvezda je podigla razinu obrane u odnosu na prvi dio sezone, oni su se okupili početkom studenog, za razliku od nas, nama su dva igrača tek pristigla. Pokušavam uvesti nove akcije, i modificirati već uigrane. Sve osatle osmislio je moj prethodnik, a veći dio utakmice tražio sam od igrača da igraju upravo te. najveći problem nam je organizacija napada. Ono čime nisam zadovoljan jest to što kad nam jedna akcija ne prođe, tada se jednostavno stane i odigra statično- zaključio je Bujan.

 

Za trenera Bujana još uvijek ništa nije gotovo, šansa postoji dok se igra. Preostaje jo š nada da će se nešto promijeniti u preostalih osam susreta regionalne lige. Zabrinjava i činjenica kako Zadru malo znači prednost domaćeg terena. Spomenimo još najučinkovitije strijelce, kod Zadra Car sa 15, kod Zvezde Young sa 22 koša.

Još je jedna novost u Zadru. Ozlijeđenog kapetana Vladovića trebao bi uskoro zamijeniti još jedan igrač iz stare zadarske garde, Branimir Longin.

Prije sljedeće regionalne utakmice koju Zadrani igraju u petak, 28. siječnja u gostima kod Radničkog, u utorak će na Višnjiku u sklopu 2. kola drugog kruga Eurochallenge kupa ugostiti češki Prostejov.

Sponzori