Zagreb odnio bodove sa Višnjika 12.01.2011.

Jedanaesti prvenstveni poraz Zadra

Košarkaši Zadra nisu uspjeli doći do tako potrebnih bodova ni u 16. kolu regionalne lige. Na Višnjiku ih je savladala momčad Zagreba rezultatom 71-81, i time su ostali zakovani za dno ljestvice.

Od početka su gosti preuzeli inicijativu. Zadrani nisu mogli parirati kvalitetnijoj centarskoj liniji Zagreba koja je punila koš domaćina, pa je nakon prvih deset minuta rezultat bio 20-9 za goste.

Donekle su se domaćini uspjeli sabrati, pa su do poluvremena bili u minusu od 9 koševa. Bilo je 40-49.

U sljedećih dvadeset minuta Zagreb nastavlja u svom ritmu koji Zadrani nisu mogli pratiti, imali su gosti i po 16 koševa prednosti. Nisu domaćinima ostavili ni trunku nade u povratak. Do kraja su čuvali ugodnu prednosti na koncu je završilo 10 koševa viška za Zagreb.

Odigrali smo loštu utakmicu od početka, od samog starta bili smo bez snage i energije da pokušamo dobiti. Osjetio sam da su igrači prazni, imali smo problema s igračima koje je iscrpila gripa, Ivanov nije ni nastupio. Ovo ne izgleda dobro- rekao je nakon utakmice trener Jusup.

Prvi strijelac kod Zadra bio je Ivan Batur sa 16 koševa, jedan od rijetkih raspoloženih domaćina. Kod Zagreba vodeći strijelac bio je Luka Žorić sa 20 poena. Zadrane prije sljedećeg kola regionalne lige očekuje četvrtfinalne utakmica domaćeg Kupa krešimira Ćosića koju igraju u četvrtak protiv Dubrave. nakon toga u subotu su gosti češkom Nymburku u 17. kolu NLB lige.

 

Sponzori