Olimpija dotukla Zadar 09.01.2011.

Euroligaš lako protiv momčadi sa Višnjika

Košarkaši Zadra u 15. kolu regionalne lige gostovali su u Ljubljani kod Union Olimpije i doživjeli svoj deseti prvenstveni poraz. Domaćini nisu ostavili ni trunku nade gostima i na kraju slavili rezultatom 78-53.

Trener Jusup nakon utakmice rekao je kako je u ovom susretu njegova momčad pokazala najlošije izdanje ove sezone. Ljubljančanima su se prepustili bez većeg otpora, što je na koncu rezultiralo minusom od 25 koševa. Imali su domaćini i +30, a konačno smanjenje razlike posljedica je njihova opuštanja u zadnjim minutama.

Sve je bilo jasno od početka, Olimpija je brzo došla do dvoznamenkaste prednosti koja je do poluvremena iznosila 48-31. U nastavku su se domaćini samo dizali, Zadrani padalii na kraju je završilo s konačnih 78-53.

Brandon Brown predvodio je zadarsku momčad sa 15 koševa, Bilan je dodao 10. Kod Olimpije najbolji je bio Damir Markota sa 16 poena.

U utorak Zadrani igraju 16. kolo, a na Višnjik im dolazi još jedan težak protivnik. S momčadi Zagreba odmjerit će snage u utakmici koja počinje u 20.15.

Sponzori