Zadar u drugom krugu Eurochallenge kupa 22.12.2010.

Ciprani pali na Višnjiku

Košarkaši Zadra sinoćnjom pobjedom osigurali su plasman u drugi krug Eurochallenge natjecanja. U zadnjem, 6. kolu na svom terenu bili su bolji od ciparske ETHE Economi rezultatom 81-67 i sa druge pozicije u skupini G prošli dalje.

Treća uzastopna pobjeda košarkaša Zadra i to vrijedna, jer znači nastavak euro natjecanja. Dvije regionalne pobjede i još jedna europska donijele su dašak pozitivne atmosfere u predblagdansko doba, pa se i sljedeća utakmica koja je na rasporedu u četvrtak dočekuje s optimizmom.

Što reći o sinoćnjem susretu? Domaćinima je pripalo prvo, a gostima drugo poluvrijeme. Zadrani su bili dominantni u početnih 20 minuta i završili ih u plusu od 19 koševa, bilo je 50-31.

U nastavku su gosti stisli, serijom 13-3 smanjili razliku i došli do jednoznamenkastog zaostatka. Gosti su koristili nervozu u redovima domaćina. koje su u mirne vode koševima odveli Ivanov i Marčinković. Do kraja su se uspjeli othrvati napadima Ciprana i mirno privesti utakmicu kraju.

Prvo smo poluvrijeme igrali odbro, dosta smo trčali, obrana i skok su nam bili dobri.U drugom dijelu javio se umor i opuštanje zbog prednosti zbog prednsoti koju smo imali. Jako sam zadovoljan zbog ove pobjede i sretan sam zbog prolaza. ETHA nije loša momčad. dobro igraju obranu, posebno na vanjskim pozicijama- zadovoljan je bio nakon pobjede trener Danijel Jusup.

Marko Car bio je prvi strijelac Zadra sa 22 koša. Dobru partiju odigrao je i Pavle Marčinković završivši utakmicu sa 15 poena. Kod gostiju King je pšostigao 25 koševa. Već sutra na rasporedu je nova utakmica. U sklopu 13. kola regionalne lige na Višnjik stiže momčad Širokog u 20.15.

Sponzori