Zadar srušio Partizan 13.12.2010.

Vrijedna pobjeda protiv regionalnog prvaka

Vrijednu pobjedu zabilježili su košarkaši Zadra u 11. kolu regionalne lige. U svojoj dvorani bili su bolji od Partizana rezultatom 91-88. Iako su tijekom susreta imali prednost i od 19 koševa, lanjski pobjednici NLB lige uspjeli su se u završnici vratiti u egal, ali ovaj put u neizvjesnom finišu bili su bolji domaćini i došli do svoje treće regionalne pobjede.

Počelo je odlično za Zadar.Serijom 11-0 Zadar je došao do dvoznamenkastog vodstva preko Bilana i Ivanova, a košem Cara zaključena je prva četvrtina sa 34-22.

I druga dionica bila je u znaku domaće momčadi, Zadar bilježi najviših +19, a s istom razlikom otišlo se i na veliki odmor. Bilo je 55-36, rezultat je tricom postavio Car.

U drugom su se poluvremenu Beograđani počeli vraćati u susret. Razigrao se Jerrels, priključio mu se i Gist i razlika se polako smanjivala. Uzvraćali su sa zadarske strane Batur i Tomas za novih +17, 69-52, i do isteka treće četvrtine Partizan je bio u minusu od 14 koševa.

Problemi za domaćine počeli su izlaskom iz igre Jakova Vladovića zbog pete osobne pogreške u zadnjoj dionici. Partizan dolazi na -7 preko svojih Amerikanaca, a dvije minute prije kraja Beograđani su na 81-78. Car pogađa oba slobodna bacanja za 83-78. Gist tada dovodi svoju momčad na 83-82 i ponovo drama na Višnjiku. Nervozni Zadrani nisu se dobro snalazili na terenu, Partizan je stiskao, tri sekunde prije kraja Brown pogađa oba slobodna bacanja za 91-88, Kecman promašuje tricu za produžetak i pobjeda ostaje u Zadru.

Jako važna pobjeda za nas protiv izuzetno jakog protivnika.Partizan se pokazao kao moćna momčad, posebno u drugom dijelu. Mi smo uspjeli iskoristiti njihovu uspavanost u prvom poluvremenu i tako napravili razliku. Ta je prednost bila rezultat velike energije i želje mojih igrača i jedne nove dimenzije, a to je unutarnja igra koju smo dobili s Ivanovom. Lakše nam je sada igrati jer vanjski igrači imaju više zraka. Zato igra izgleda suvislije- rekao je nakon utakmice trener Jusup.

Kod Zadra prvo ime bio je Marko Car sa 27 koševa, odličnu partiju odigrao je i Ive Ivanov završivši sausret sa 23 poena. Kod Partizana prvi strijelac bio je Gist sa 21 pogotkom.

Sljedeće, 12. kolo Zadrani igraju u gostima kod Hemofarma u Vršcu u subotu, dok će u utorak biti gosti Apoelu u Nikoziji u sklopu 5. kola Eurochallenge kupa.

 

Sponzori