Druga euro pobjeda 07.12.2010.

Zadar na Višnjiku slavio protiv Pinar Karsiyake

Druga pobjeda u Eurochallenge kupu za košarkaše Zadra. U svojoj dvorani bili su bolji od turske Pinar Karsiyake rezultatom 82-77 i tako omjer u Europi poravnali na 2-2. Turci su uspjeli sačuvati svojih +7 iz Izmira, ali Zadru je ova pobjeda vrlo značajna nakon niza poraza u koji su upali u posljednje vrijeme.

Tri su četvrtine domaćini potpuno dominirali parketom, u posljednju dionicu ušli s dvadeset koševa prednosti, da bi uporni Turci u zadnjih deset minuta došli do jednoznamenkastog zaostatka. Uspjeli su se Zadrani othrvati naletu gostiju i zadržati pobjedu za sebe.

Osim početnih 0-2 za Karsiyaku, u ostatku susreta Zadar je bio taj koji je stalno bio u prednosti. Prvih 10 minuta tricom je zaključio Brown za 26-13. Nastavili su domaći u istom tempu i gradili prednost, razigrali su se Brown, Tomas i Batur. Vladović je zaključio odlazak na odmor s tricom i pogođenim slobodnim bacanjima za 49-27.

Zadrani nisu gostima dozovljavali da se rezultatski približe, a tricom u zadnjoj desetinki na isteku 30. minute Car zaokružuje na 70-48.

U posljednjoj četvrtini gosti su iskoristili pad u zadarskoj igri, polako topili prednost  i tri minute prije kraja došli na 79-67. Zadrani su se pokušavali obraniti od turskih naleta, do kraja su to i uspjeli i pobjeda je ostala na Višnjiku.

Nama ova pobjeda puno znači s obzirom da smo par utakmica izgubili. Bitno je to za samopouzdanje igrača. Utakmicu smo dobro odradili, na kraju smo značajno pali. Koš razlika nam ne igra ništa jerteško možemo ući u krug s njima. Jako sam zadovoljan ovom pobjedom, nastojao sam odmoriti neke igrače i svim dati šansu. naki su je iskoristili bolje, neki lošije. rezultatski pad objašnjavam time što je igralo dosta igrača, jednostavno, došlo je do pada jer je teško držati ritam kad u rotaciji imate toliko mladih i neiskusnih igrača. Sve u svemu, prezadovoljan sam kad se ovako jaka momčad dobije relativno lako, tri četvrtine odigrali smo odlično- rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

Petorica zadarskih igrača imali su dvoznamenkasti broj postignutih koševa. Prvo ime bio je Ive Ivanov s 18, Ivan Tomas dodao je 15, 12 je upisao Jakov Vladović, 11 Marko Car, te 10 koševa postigao je Brandon Brown. Kod gostiju najučinkovitiji je bio Osiris Eldridge sa 18 poena. U sljedećoj utakmici Zadra se ponovo vraća regionalnoj obvezi. U 11. kolu u nedjelju s početkom u 17 sati na Višnjiku gostuje beogradski Partizan.

 

Sponzori