Novi poraz Zadra 06.12.2010.

Cibona slavila pod Tornjem u 10. kolu NLB lige

Košarkaši Zadra doživjeli su osmi poraz u regionalnoj ligi. U 10. kolu na svom terenu bolja je bila Cibona rezultatom 84-81. Opet su Zadrani pali u gustoj završnici, gosti su bili smireniji i bodovi su ostali pod Tornjem.

U početnoj su dionici Zadrani dohvatili vodstvo serijom 10-2, ali se taj omjer nije dugo zadržao. Domaćini su preko Bogdanovića i Radoševića brzo nadoknadili zaostatak i prvih deset minuta završili u svoju korist, 22-20.

Do poluvremena Cibona je prednost podebljala, kažnjavali su i najmanju grešku u zadarskoj igri i na odmor se otišlo sa 40-29.

Treću četvrtinu Zadrani su odlično otvorili, serijom 13-3 vratili su se u egal, 43-42. Tako je ostalo do isteka 30. minute kada je rezultat bio 55-56.

U zadnjoj su dionici i jedni i drugi manjestili ruke za trice. Prvisu počeli domaćini koji sa dva dalekometna šuta Vragovića odlaza na 69-60. S tricama nastavljaju Car, Marčinković i Brown sa zadarske strane, Vragović i Bogdanović kod domaćina.Došli su tada Zadrani na -3, 79-76.

Zadrani su ponovo kiksali u završnici. Car je vratio nadu sa tricom, ali Stipčević slobodnim bacanjima odlučuje u korist Cibone za 84-81 dvije sekunde prije kraja. Do kraja Vladović je uspio napraviti korake i tu je bio kraj.

 U prve dvije četvrtine nismo bili dovoljno agresivni u obrani, nismo igrali kao u drugom dijelu gdje smo bili puno bolji u tom segmentu. Nismo se razigrali u prvoj četvrtini, nedostajao je pozitivan tonus.Nije bilo otvorenih šuteva, loše smo otvarali pasove za takav šut. Igrači na poziciji tri i četiri nisu dobro reagirali u napadu, nije bilo protoka lopte i stvaranja viška. U zadnjih nekoliko minuta stavio sam ramljaka zbog toga iako tonije njegova prirodna pozicija ali ispalo je bolje. Možda je moja greška što ga nisam stavio ranije- rekao je nakon utakmice pomoćni trener KK Zadar Ivan Barančić koji je vodio momčad sa klupe.

 Prvo ime kod Zadra bio je Marko Car sa 24 koša, kod domaćina Bojan Bogdanović je došao do 26 poena. Prije 11. kola NLB lige kada na Višnjiku gostuje Partizan, Zadranima u utorak predstoji još jedna euro obaveza. U 4. kolu Zadrani će ugostiti tursku Pinar Karsiyaku.

 

Sponzori