Suci odlučili pobjednika! 27.11.2010.

Krka odnijela pobjedu sa Višnjika

Deveto kolo NLB lige košarkašima Zadra donijelo je četvrti uzastopni regionalni poraz. Na Višnjiku je gostovala momčad Krke i slavila rezultatom 94-100. Poraz kao poraz Zadranima možda i ne bi toliko teško pao da nije bio gotovo u potpunosti izrežiran sudačkim odlukama koje su teško oštetile domaćina.

Svi oni koji su u Krešinoj dvorani pratili utakmicu ni uz najvišu toleranciju prema sučevim zvižducima nisu mogli a da ne primjete kako je na terenu Zadar bio žrtva djelitelja pravde. Događalo se tu svašta, pljuštale su tehniučke pogreške, Zadar ostao bez Cara, ni minutu nakon toga i bez trenera Jusupa koji je nakon utakmice bio jasan- tu se nije radilo o košarci.

Ovu utakmicu ne bih komentirao što se tiče košarke jer ovo nema veze s košarkom. Ovu su utakmicu odlučili suci i tu nema rasprave. Oni su šutirali 41 slobodno bacanje, mana nisu sudili prekršaje koji su postojali, a nakon toga na reakcije igrača isključivali su ih. To je bilo ružno za gledati idalje nemam što komentirati. Prijavit ću suca Obradovića zbog prijetnji- rekao je nakon utakmice trener Jusup.

Zadrova igra nije bila bajna, a uz sudačke odluke već u prvom dijelu u nekoliko navrata potonuli su i na -15. Stvari je do odlaska na odmor pokrpao sjajni Ivan Batur i zaostatak je nakon prvih 20 minuta bio prihvatljivih 42-45.

U drugom dijelu počinje drama. Zaludu su Zadrani, i igrači i publika dizali ruke na dvojbene sudačke odluke, jedino što su dobili bila su isključenja. Živci su bili našpanani svima, najviše već spomenutom Caru koji je morao napustiti teren, a nedugo nakon njega isto se dogodilo i treneru Jusupu koji je reagirao zbog nesportske pogreške koji je zaradio Ivanov. Momčad je sa klupe od tada vodio pomoćnik Barančić.

Krka serijom podebljava svoju prednost, odlazi i na +21. Zadar se vraća sa 17-1 i četiri minute prije kraja imaju 79-84. Brzo su gosti odgovorili tricama za novu dvoznamenkastu prdnost i tu je sve bilo gotovo. Krka se vinula viskoko na tablici, Zadar dotaknuo samo dno.

Ivan Batur bio je prvi strijelac Zadra sa 18 koševa, Ivan Tomas i Pavle Marčinković  upisali su po 14. Kod gostiju prvo ime bio je Zoran Dragić s 22 koša.

Sljedeća utakmica za Zadar na rasporedu je u utorak, kada na Cipru igraju 3. kolo Eurochallenge kupa protiv Ethe, a u narednom tjednu, točnije u nedjelju pod Tornjem u Zagrebu igrat će protiv Cibone.

 

 

Galerija: KK Zadar - KK Krka

Sponzori