Zadar pao nakon produžetka 21.11.2010.

Malo je nedostajao za iznenađenje u Podgorici

 Peti puta od početka sezone košarkaši Zadra gube utakmicu u završnici. Ovaj put sretnija je u posljednjim trenucima bila momčad Budućnosti. Prvo su uspjeli izvući produžetak nakon 86-86 u regularnom dijelu, a u dodatnom vremenu uspjeli rezultat ispraviti u svoju korist. Završilo je sa 105- 92 za Podgoričane.

Mogli bi posumljati da je netko na košarkaše Zadra bacio čini, i ureknuo ih u završnicama utakmice. Već peti puta u posljednjim sekundama pobjeda odlazi u ruke protivniku. Jedina razlika iz ove utakmice je produžetak za koji se uspjela izboriti Budućnost. Imali su Zadrani +8 i nagovještaj mirnog finiša, ali domaćini serijom 8-0 sve vraćaju na početak. U igri živaca bolji su bili Podgoričani, Nešović poentirao za 86-86 i dodatnih 5 minuta. U produžetak su Zadrani ušli dobro, ali odlučujuća je bila serija domaćina od 13-1. I pobjeda je ostala u Podgorici. Zadranima šesti poraz koji ih je zalijepio za donji dio tablice , Budućnosti pobjeda za visoko drugo mjesto.

U redovima Zadra bila su tri dvoznamenkasta, Vladović 28, Brown 23 i Car 22 koša, kod domaćina je naviše postigao Kadziulis završivši utakmicu s 23 poena.

Pred Zadrom su sad dvije domaće utakmice, u utorak u sklopu 2. kola Eurochallenge kupa na Višnjik stiže ciparski Apoel, dok će u petak ugostiti momčad Krke.

 

 

 

Sponzori