Poraz na otvaranju Eurochallenge kupa 16.11.2010.

Pinar Karsiyaka slavila u Izmiru

Košarkaši Zadra započeli su s nastupima u Eurochallenge kupu, trećem euro natjecanju po jakosti. U skupini G natječu se s Ciparskim Apoelom, Ethom i turskom Pinar Karsiyakom. Turski klub iz Izmira bio je njihov protivnik u 1. kolu. Zadrani su euro nastupe otvorili porazom. Turci su na svom terenu bili bolji rezultatom 88-81.

Prvu euro utakmicu Zadrani su dobro otvorili, u početnih deset minuta stvorili su malenu prednost koja je na kraju te dionice bila izražena s tri poena razlike. Takav tempo igre nisu dugo uspjeli zadržati i već druga dionica donosi pad u igri, pa Karsiyaka na predah odlazi s pet poena prednosti. Bilo je 46-41.

Zadarski igrači se u drugom poluvremenu uspijevaju vratiti na nešto manji zaostatak, ali idući nalet domaćina ipak nisu izdržali. Karsiyaka radi seriju 10:0 odlazi na tada najvećih +12, a utakmica kreće u nepovoljnom smjeru za Zadar. U zadnju dionicu domaćini su imali +11, ta je prednost rasla, ali se Zadar uspio u dva navrata vratiti na -4 preko Vladovića i Browna.

Bliže Turcima nisu došli i igrači Karsiyake s dvije trice ponovo odlaze na sigurnih +10 pet minuta prije kraja. Prednost su do isteka vremena zaustavila na +7 za Karsiyaku, 88:81.

U redovima domaćeg sastava Eldridge i Batuk ubacili su po 19 poena, kod Zadrana bolji od svojih suigrača na parketu bili su Ive Ivanov s 19 poena i sedam skokova, te Brandon Brown s 20 poena i pet skokova.

Sljedeće, 2. kolo Eurochallenge kupa košarkaši Zadra igraju 23. studenog. Na Višnjiku će ugostiti ciparski Apoel.

 

Sponzori