Radnički odnio bodove sa Višnjika 07.11.2010.

Neočekivani poraz na domaćem terenu

Iako je Zadar slovio kao favorit u ovom susretu, na koncu je pobjednik bila gostujuća momčad koja je do slavlja stigla hrabrom igrom i odličnom preciznošću, dok je s druge strane najjače zadarsko oružje-obrana, u ovoj utakmici bila mlaka, s puno rupa koje su gosti znali iskoristiti. Radnički je na koncu slavio s 86-96 i ostavio Zadrane u problemima pred teškim rasporedom koji ih očekuje.

Početak susreta bio je na strani Zadra koji je držao laganu prednost koju su gosti pokušavali stići. To im je i pošlo za rukom u drugoj četvrtini, zadarska prednost polako se topi, igrači Radničkog namještaju ruku za trice, dolaze do izjednačenja 34-34, a zatim i preuzimaju prednost koju više nisu ispuštali. Na odmor se otišlo pri rezultatu 34-42 u korist gostiju.

U nastavku Kragujevčani rade seriju 9-0 i bježe na +13, bilo je 38-51. Uspjeli su se domaćini iskoprcati, uzvratili serijom 10-0 za približavanje na 48-51, ali onda ponovo kreću trice Radničkog, gađaju Stojčević i Marković za visokih +17, 51-68.

Zadar se trguno u zadnjoj dionici, dvije minute prije kraja uspjeli su zaostatak smanjiti na 5 koševa, 83-88, ali Vukosavljević pod košem rješava pobjedu svojoj momčadi.

Propustili smo veliku priliku za treću pobjedu u nizu. Naša loša obrana je presudila, primili smo puno jeftinih koševa, a njih je dobro služio šut. Jedinu prolaznu ocjenu zaslužio je Bilan, svi ostali igrači bili su ispod razine. čeka nas težak raspored, i teško ćemo se izvući iz ove situacije- rekao je nakon poraza trener Jusup.

Kod Zadra najučinkovitiji je bio Miro Bilan sa 20 koševa, Ive Ivanov dodao je 18. Kod gostiju prvo ime bio je Stefan Stojačić sa 18 poena.

Sljedeće, 7. kolo košarkaši Zadra igraju u gostima kod momčadi Igokee.

Sponzori