Druga pobjeda- pala Crvena zvezda 29.10.2010.

Prva gostujuća pobjeda Zadrana

Nakon prve domaće pobjede protiv Nymburka, košarkaši Zadra zabilježili su i prvu gostujuću pobjedu. U Beogradu su bili bolji od momčadi Crvene zvezde s uvjerljivih 76-89. Zvezdi nisu pomogla ni dva nova pojačanja koja su pristigla neposredno prije utakmice sa Zadrom.

Najzaslužniji za bodove iz Beograda svakako je Marko Car koji je Zvezdi utrpao 28 koševa, od čega 5 trica.

Zadar je bio bolja momčad od samog početka. Odmah je svoj ritam nametnuo Car koji je nakon prvih 10 minuta imao upisanih 14 koševa, bez promašaja. Zvezda je pokušavala hvatati zaostatak, ali Zadrani uspijevaju držati prednost i prvi dio zaključuju u plusu od 12 koševa, bilo je 33-45.

U nastavku Caru daju ruku Ivanov i Bilan, domaćini tonu sve dublje u minus. Na isteku tridesete minute bilo je 46-65 za Zadar.

Sve domaće nade sa dvije trice potpuno je ugasio Ivan Batur koji postavlja 60-77, Zadrani su samo rutinski priveli susret kraju i upisali svoju drugu regionalnu pobjedu.

Znali smo da Crvena zvezda ima dva nova igrača, ali pojačanja koliko donesu, toliko i odnesu. Prije utakmice rekao sam igračima da za pobjedu treba riješiti tranziciju i kontrolirati skok. Sve smo odradili, Car je pogodio nekoliko nerezonskih šuteva, ali to mu je dozvoljeno, s obzirom na talent- zadovoljan je pobjedom bio trener Zadra Danijel Jusup.

Marko Car bio je najučinkovitiji igrač utakmice s 28 poena, dobru partiju odigrali su i Ivan Batur s 16, te Jakov Vladović i Miro Bilan sa po 12 ubačaja. Kod domaćina najučinkovitiji je bio Nedović završivši susret s 19 koševa. U sljedećem, 6. kolu Zadar na Višnjiku dočekuje Radnički.

 

Sponzori