Konačno pobjeda! 14.03.2010.

Prvi domaći bodovi trenera Danijela Jusupa

Košarkaši Zadra u 24. kolu NLB lige upisali su pobjedu protiv Budućnosti koja je prekinula niz poraza i ponovo ih vratila u utrku za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Eurokup.

Iako su Podgoričani u završnici susreta opasno zaprijetili, domaćini su se uspjeli othrvati naletu i uknjižili nove bodove te povratili narušeno samopouzdanje nakon niza poraza.

 Zadrani su dobro otvorili utakmicu serijom koševa Plaisteda, Perića i Ružića. Budućnost je stalno bila u minusu i lovila zaostatak. Prva četvrtina protekla je u zagrijavanju obje momčadi a kao bolji su je završili Zadrani rezultatom 22-15.

U drugoj dionici Zadra se rezultatski odvojio tricama Rančića i Cara , a najveću prednost tricom je postavio Stipčević za 35-21. Gosti su se vratili mini serijom i na poluvremenu je bilo 39-29.

Zadar je u nastavku održavao prednost prije svega dobrom obranom, a kad je gostima krenuo šut za tri poena uspjeli su se približiti na -4. Domaćini su ponovo uspjeli odmaknuti na +11, a onda se razigrao Jeretin koji završnicu utakmice dovodi u neizvjesnost.

Budućnost je došla na 81-77 , a pitanje pobjednika riješila su slobodna bacanja. Otašević promašuje jedno, a Stipčević pogađa oba za sigurnu pobjedu i konačnih 83-78.

 Ovo je bila psihološki vrlo teška utakmica za nas. Osjetilo se opterećenje u svakom šutu, na svakom dodavanju. Ipak, uspjeli smo pobijediti i zato čestitam svojim igračima. Budućnost je držala priključak tricama u drugom poluvremenu, a i mi smou završnici napravili nekoliko glupih grešaka koje su ih vratile u susret. Srećom, pobijedili smo i ova će nam pobjeda puno značiti za nastavak sezone jer smo istrpili veliki pritisak- rekao je nakon utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

Njegov kolega iz Budućnosti porazom nikako nije bio zadovoljan. Gubitak bodova za njegovu momčad znači upitan nastup na završnici regionalnog natjecanja.

Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Mi smo loše počeli susret i Zadar je tu stekao prijeko potrebno samopouzdanje. Vratili smo se s dobrim šuterskim dionicama, i imali dobru priliku, no promašili smo neke zicere i to je u konačnici presudilo u korist domaćina- rekao je strateg KK Budućnost Dejan Radonjić.

U redovima Zadra najbolji je bio povratnik nakon ozljede Rok Stipčević s 23 koša. Dobru partiju odigrao je i Trent Plaisted koji je susret završio s 14 ubačaja. Kod gostiju najučinkovitiji je bio Goran Jeretin s 23 koša.

Sponzori