Poraz od Zagreba 18.10.2010.

Neizvjesna završnica ponovo pripala protivniku

Ni treće kolo regionalne NLB lige košarkašima Zadra nije donijelo ništa dobro. Treći poraz u neizvjesnoj završnici doživjeli su od momčadi Zagreba rezultatom 65-63. Ponovo su Zadrani imali zadnji napad koji je mogao donijeti pobjedu ili barem produžetak, ali sreće ni ovaj put nije bilo.

Pod Tornjem se nije gledala utakmica za pamćenje, otvaranje je proteklo uz čvrstu obranu, rezultat u egalu, da bi Zadar krajem prvog dijela došao do osjetnijeg vodstva nakon dvije trice i slobodnih bacanja Marka Cara i na odmor otišli s vodstvom 24-29.

Zadar je nastavio s dominacijom i u nastavku, koševima sa linije slobodnih bacanja Vladović postavlja 41-35, ali Zagreb stišće i na isteku tridesete minute stigli su na -1, 42-43.

Domaćini su došli do vodstva tricama Mašića i Simona, Žorić postavlja na 56-50. Zadrane u igru ponovo tricama vraćaju Car, te Brown sa dvije uzastopne, pa je vodstvo ponovo u rukama gostiju.

Kapetan domaćih Simon pogađa tricu za vodstvo 60:59. Golemac pogađa oba slobodna bacanja za 61:60 Zadrana, no u sljedećem napadu prednost domaćima zakucavanjem vraća Renfroe.

Zadrani su u idućem napadu propustili priliku za poentiranje, s druge strane Žorić pogađa za 64:61 Ponovo je Žorić bio u prvom planu kada je pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 65:63, a Zadrani su imali cijeli napad da pokušaju doći do izjednačenja, a možda čak i do pobjede. No, prvu je priliku promašio Car, a odbijenu loptu prihvatio je Brown koji također promašuje s istekom vremena.

 Ovo nije slučajno jer kada izgubiš tri utakmice na isti način to ne može biti slučajno. Mi ne dolazimo do pobjeda jer nam fali poena. Imamo puno mladih igrača kojima je ovo preteško natjecanje, pa, osim Cara i Vladovića, mi nemamo igrače koji mogu pogoditi vanjski šut.Da, Brown je pogodio te dvije trice, ali to nam neće biti dovoljno u nastavku natjecanja. Ja smatram da je Hrvoje Perinčić bio s nama od početka sezone da bi mi dobili barem dvije od ove tri utakmice. Budžet KK Zadra je minimalan, ali uprava će morati nešto poduzeti po tom pitanju, pa da probamo dovesti kvalitetna pojačanja- rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

 Prvo ime kod Zadra bio je Marko Car sa 17 koševa, Luka Žorić je za Zagreb postigao 23. Raspored na početku prvenstva nije nimalo mazio Zadar. U sljedećem susretu koji je na rasporedu u subotu, na Višnjik stiže jedan od favorita ovogodišnjeg prvenstva, debitant u NLB ligi, češki Nymburg.

Sponzori