Olimpija odnijela bodove sa Višnjika 12.10.2010.

Zadar imao loptu za pobjedu

Otvaranje sezone za košarkaše Zadra ne protječe najbolje. Nakon tijesnog poraza iz prvog kola, slično se dogodilo i u drugom. U prvoj domaćoj ovosezonskoj utakmici Zadrani su poraženi od oslabljene ljubljanske Union Olimpije rezultatom 66-72. Scenarij sličan onom iz Sutinskih vrela- zadnjih desetak sekundi bile su ključne, kao i neupućeni šut za pobjedu.

Otvaranje utakmice obilježila je nervoza u redovima domaćina, ali ni gosti nisu briljirali.Mali broj postignutih koševa s obje strane, dosta promašenih otvorenih šuteva, agresivna obrana gostiju opis su otvaranja utakmice koji je protekao u rezultatskom egalu. Tako je bilo do isteka dvadesete minute, kada je rezultat bio 30-29 u korist Zadra.

Otvaranje drugog poluvremena probudilo je nadu, zadarska serija 8-1 donijela je osjetniju prednost Zadra. Zdovceva se momčad brzo vratila u egal tricama Ožbolta za 45-45.

Zadarsku prednost tricama je tada čuvao Car, ali to nije potrajalo. Olimpija se vratila s nekoliko kontri, i prednost Zadra se istopila. Ljubljančani preuzimaju vodstvo i stvari za Zadar ne izgledaju dobro.

Gosti bježe na +4, ali domaćini se uspijevaju vratiti, tricom Cara dolaze u prednost 66-64. Zadar gubi loptu, a Ilievski polaže za izjednačenje.

Lopta je u rukama Zadra koji ima zadnji napad za pobjedu. Dundovićevo krivo dodavanje vraća loptu Olimpiji, zatim slijedi prekršaj u obrani istog igrača i pobjeda je u rukama gostiju. Točku na i sa linije slobodnih bacanja stavljaju Ožbolt i Markota, i bodovi sa Višnjika odlaze u Ljubljanu.

 Mislim da smo danas jako loše odigrali utakmicu, stvarno smo imali šansu dobiti s obzirom da je Olimpija došla oslabljena, ali jednostavno ni u jednom segmentu nismo funkcionirali, nismo trčali, nismo uspijevali izvući kontre, bezidejnost u napadu me prilično brine. Činjenica je da lošije igramo doma nego vani, protok lopte teže ide na domaćem terenu nego u gostima i to me zabrinjava. Ovaj poraz nam je teško pao jer imamo težak raspored i neće se biti lako nakon ovoga izvlačiti-rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

 Prvo zadarsko ime bio je Jakov Vladović sa 17 koševa, goste je predvodio Vlado Ilievski sa 20 poena. Ni u sljedećem kolu Zadranima neće biti ništa lakše. U trećoj partiji regionalnog natjecanja odlaze na gostovanje kod Zagreba.

 

Sponzori