Zadar propustio priliku u Sutinskim vrelima 10.10.2010.

Zadrani prokockali zadnji napad

Otvaranje regionalnog natjecanja košarkaši Zadra pamtit će po šansi za pobjedu koja im se ukazala u Sutinskim vrelima, a koju nisu iskoristili. U 1. kolu gostovali su kod Cedevite, bili samo jedan šut do pobjede, ali su na kraju bodovi ipak ostali domaćinima. Cedevita je slavila rezultatom 70-66.

Početak utakmice pripao je Zadranima. Susret je sa 4 koša otvorio Miro Bilan, igra u zadarskom napadu dobro je funkcionirala i brzo su došli do prednosti 20-12. Cedevita se tad budi, s nekoliko kontri završava početnih 10 minuta s minimalnim vodstvom 26-25.

U novih 20 minuta Zadar nastavlja s dobrom igrom, Vladović vuče svoju momčad i na veliki odmor otišlo se sa Zadrovih +6, 37-43.

Na početku drugog poluvremena sve je ponovo išlo na stranu Zadra koji dolazi i do najviših +10, 43-53, ali domaćini se tada bude, rade seriju 12-0, a do vodstva dolaze tricom Trohe na isteku pretposljednje dionice za 55-53.

Zadar se nije predavao, Cedevita nije uspijevala značajno rezultatski odmaknuti, a do napete završnice došlo je 16 sekundi prije kraja. Dundović tricom smanjuje zaostatak na 68-66, s druge strane ruka se počela tresti domaćem razigravaču Draperu koji promašuje oba slobodna bacanja. Zadar ima napad za kraj, ali Car nespretno gubi loptu, a Vukušić zakucava za konačnih 70-66.

 Bili smo u utakmici do samog kraja. Žao mi je što nismo uspjeli uputiti zadnji šut jer smo imali loptu s kojom smo čak mogli i dobiti utakmicu. Susret sdmo dobro otvorili, rezultat je pao čim sam izvadio Vladovića iz igre. Osim toga, da smo pogodili neka slobodna bacanja u važnim trenucima, možda bi bilo drugačije- rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

 Najučinkovitiji u redovima Zadra bili su Jakov Vladović i Mario Dundović sa po 14 koševa, kod Cedevite Baždarić sa 19 poena. Nastavak regionalnog natjecanja za Zadrane slijedi već u utorak u 18 sati, kada će u prvoj domaćoj utakmici ugostiti ljubljansku Union Olimpiju.

Sponzori