Od ponedjeljka na Bjelolasici 14.08.2010.

Na pripreme ide 11 igrača

Iza košarkaša Zadra drugi je tjedan priprema, a od ponedjeljka započinje druga faza koju će jedanaestorica igrača odraditi na Bjelolasici.

Kroz protekla dva tjedna trener Danijel Jusup na treninzima je obavljao provjeru igrača, a od čitave plejade rijetki su bili oni koji su se nametnuli. Za sada glavni kandidat za dres Zadra iz te skupine je Mario Dundović.

 Unatoč visokoj želji ostalih igrača, njih desetorice koliko ih je bilo na provjeri prema sudu mojih suradnjika i mene Mario Dundović najbliži je prvoj momčadi Zadra. Uz njega od madih igrača u momčad ulaze Peltzman i Vlaić, uz Jakova Vladovića s kojim je sve dogovoreno- rekao je Danijel Jusup.

 Na dvotjedna pripreme na Bjelolasicu idu jedanaestorica igrača: Vladović, Car, Perinčić, Batur, Marčinković, Šarlija, Bilan, Dundović, Peltzman, Vlaić i Pešut, ovaj potonji pokazao je živost i želju, a za konačnu odluku treneru Jusupu potrebna je i daljnja provjera. Jusup drži kako je Pešut mlad i zaslužuje priliku.

Hrvoje Perinčić još uvijek nije potpisao ugovor, ali ide na pripreme nakon kojih će slijediti razgovor čiji zaključak bi trebao biti može li i hoće li Perinčić igrati u prvoj postavi Zadra.

Šime Olivari neće na pripreme s momčadi, takvu odluku donijela je medicinska služba zaključivši kako je mladom Olivariju u ovom trenutku ipak potrebna pošteda od maksimalnih opterećenja.

 Ono malo što sam ga vidio tijekom ovoljetnog juniorskog prvenstva ipak mi nije dovoljno za odluku je li on spreman za momčad, potrebno mi je još vremena za procjenu- rekao je trener Jusup.

 Pitanje odlaska Hrvoja Perića u španjolsku Unicaju još uvijek nije do kraja riješeno, iako se u nekoliko narednih dana očekuje finalizacija ovog transfera o kojem ovisi daljnje slaganje zadarskog rostera.

 Realizacija je pred ostvarenjem, meni je osobno jako žao što Hrvoje odlazi, puno je dao za Zadar i igrao sa srcem. Jako je napredovao u prošloj sezoni i velika je stvar što će se prodati s obzirom da se u Europi ove godine malo igrača prodalo uz odštetu. Njegov odlazak dokaz je da smo dobro radili, a to potvrđuje interes jednog euroligaša za našeg igrača. To je plus za nas, kolikogod će biti teško nadoknaditi njegov odlazak. On je bio jedan od motora momčadi. Do sad smo bili limitirani ovim oduživanjem pregovora s Unicajom, jer nismo bili sigurni ide li Hrvoje ili ne. O tome ovisi kako ćemo dalje slagati momčad. Za sada računamo kako je Perić otišao. Čim to bude realizirano, imamo u pripremi igrače- osvrnuo se na Perićev odlazak Jusup.

 Još uvijek su u igri Marsh i Greer. Razgovori su u tijeku, realizacija nije daleko, a osmi njih postoji još nekolicina igrača koje prate iz zadarskog kluba. Sve će na koncu ipak ovisiti o transferu Hrvoja Perića u Španjolsku.

Posljednjih dva dana nešto se manje spominje Gordan Giriček. Riječ je ipak o nesrazmjeru zadarskih financijskih mogućnosti i Giričekovih potraživanja. Sljedeći tjedan trebao bi donijeti većinu odgovora na pitanje kako će izgledati Zadar u novoj sezoni.

Sponzori