Počele pripreme 02.08.2010.

Do 16. kolovoza u Zadru, nakon toga na Bjelolasicu

Nakon ljetne stanke košarkaši Zadra krenuli su s inicijalnim pripremama za novu sezonu. Prvoj prozivci treneru Danijelu Jusupu odazvalo se 14 igrača među kojima je puno novih lica, neka više, neka manje poznata. Svi oni pokušat će u pripremnom periodu izboriti svoje mjesto u prvoj momčadi.

 

Igrači na pripremama: Batur, Olivari, Car, Marčinković, Šarlija, Peltzman, Čiklić, Mrva, Krapić, I. Perinčić, Bubalo, Bilan, Dundović, Čutura, Blajić

 

Na Višnjiku će se brusiti forma za sezonu koja starta 9. listopada, a Zadrani je otvaraju gostovanjem kod Cedevite. Na prvoj prozivci od lanjskih nositelja igre pojavio se Marko Car, dok je Hrvoje Perić na pripremama s reprezentacijom.

 Započeli smo s prvim dijelom priprema, ovaj tjedan radimo provjere nekih igrača. Trenirat ćemo po principu dva dana po dva treninga, treći dan jedan trening, i nakon prvih sedam dana podvući ćemo crtu i vidjeti je li tko od prisutnih igrača zadovoljio. Od njih 15 neki imaju ugovore, neki nemaju, to se zna, a za one koji nemaju ovo je provjera u kakvom su stanju i koliko mogu- rekao je trener Danijel Jusup nakon prvog odrađenog treninga.

 Na Višnjiku još je noviteta, dogovorena je suradnja s nekadašnjim igračem KK Zadar Jakovom Vladovićem koji je dao svoj pristanak za ponovni dolazak u svoj matični klub. U naredna dva dana sve bi trebalo i službeno biti uređeno, a Vladović bi se treninzima trebao priključiti od četvrtka. Još je jedan igrač na piku.

 U kontaktu smo s Riccardom Marshem, lanjskim igračem Cedevite, i u tim pregovorima smo otišli korak dalje. Koliko je to realno vidjet će se u naredna dva dana. Izašli smo s ponudom a Marsh je tražio nekoliko dana za razmišljanje. Nakon njegovog odgovora znat ćemo što i kako dalje, i što će biti s igračima koji su sad ovdje- dodao je Jusup.

 Zadarski dio priprema trajat će do 16. kolovoza, kada momčad odlazi na Bjelolasicu. Tamo će biti 2 tjedna, a nakon toga započinje se s treninzima i pripremnim prijateljskim utakmicama.

 

 

Sponzori