Zadar Cibona 2-2 09.06.2010.

Odluka o prvaku pod Tornjem u četvrtak

Košarkaši Zadra nisu uspjeli doći do naslova prvaka Hrvatske u četvrtoj finalnoj utakmici. Uzavrela atmosfera na Višnjiku nije omela igrače Cibone da stignu do druge pobjede u finalnoj seriji i rezultatom 71-78 izbore majstoricu koja se igra u četvrtak u 18 sati u Draženovom domu. Naslov prvaka države dijelit će se tako pod Tornjem u petoj utakmici.

Zadrane je pobjede koštao loš šut, a da ovo nije zadarska šuterska večer vidjelo se od samog početka. Nedostatak preciznosti nadoknađivali su kroz napadačke skokove. Svoju momčad u prednosti je držao raspoloženi Jamont Gordon, išla ih je i trica. Veliki hendikep za domaće bila je ozljeda Vladimera Boise u 8. minuti koji je morao napustiti parket. Pokušao se vratiti, ali nije išlo.

Nakon početnih 10 minuta rezultat je bio 19-16 za Cibonu. Zadarska obrana bila je propusna, u napadu je nedostajalo preciznosti, osobito s vanjskih pozicija. U igri je domaćine držao Ružić, posebno precizan s linije za tri poena.

U drugoj četvrtini nastavilo se u istom ritmu. Gordon je pogađao, a s druge strane Zadar je skupljao ofenzivne skokove i Cibonine prekršaje. Nakon tehničke pogreške Tomasa Zadar je i poveo, ali do kraja četvrtine Cibona je ipak vratila malu prednost 41-36.

U drugom poluvremenu Cibona dominira, Zadar nije nalazio odgovor ni u napadu ni u obrani. Razigrao se Andrić koji odvodi Cibonu na 50-40, nadovezao se Gordon zakucavanjem i tricom za zadarski zaostatak 55-42.

Domaćini su se ipak uspjeli othrvati daljnjim Ciboninim napadima, povezuju seriju 11-0 i dolaze na samo -2, 55-53. Gosti zaustavljaju zadarski nalet dobrom obranom, a koševima Vukušića i Tomasa odlaze na 53-61. Zadar ponovo zaostaje, sa strane Cibone pogađaju Andrić i Bogdanović, i time je sve bilo rješeno.

Jako sam tužan što nismo uspjeli pobijediti, i što nismo pružili igru kakvu samo očekivao. Bilo je premalo raspoloženih igrača da bi se utakmica dobila. Ključan trenutak na utakmici bila je ozljeda Boise, nakon toga bio je primjetan pad samopouzdanja kod igrača, a znatno smo izgubili i širinu u momčadi. Njegov udjel u našoj igri je važan. Ostavši bez njega naše šanse svele su se na minimum. Forsirali smo vanjski šut koji je bio katastrofalan, nitko nije mogao pogoditi ništa. Bilo je teško očekivati uspjeh kad se dogodi takva večer. Pritisak je postojao i teško su igrači s time izlazili na kraj, a to se najbolje vidjelo na šutu- rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

 

Prvo ime kod Zadra bio je Tomislav Ružić s 18 koševa, dobro se svoju minutažu iskoristio i Vedran Morović koji je utakmicu zaključio s 15 poena. Kod pobjednika najučinkovitiji Gordon s 25 koševa.

Naslov prvaka Hrvatske dijelit će se u četvrtak, nakon pete finalne utakmice koja se igra u dvorani Dražena Petrovića s početkom u 18 sati.



Sponzori