Cedevita izjednačila, odluka u Zadru 23.05.2010.

Treća utakmica igra se u utorak na Višnjiku

 

Pobjeda Cedevite u Sutinskim vrelima odgodila je plasman košarkaša Zadra u finale prvenstva Hrvatske. Zadrani su poraženi rezultatom 83-76, i time je omjer poravat na 1-1. Nakon teškog poraza sa Višnjika Cedevita je zbrojila svoje redove  i u nervoznoj utakmici došla do pobjede i treće utakmice.

Sam početak susreta najavio je neizvjesnost i borbu za svaki koš. Bolje su se ipak snašli domaćini i preko Baždarića poveli 6-0. Zadrani nakon minute odmora  odgovaraju koševima Cara i raspoloženog Perića koji je već u prvih deset minuta postigao 15 koševa i donio vodstvo svojoj momčadi 19-12.

Cedevita se vraća u drugoj dionici i preuzima vodstvo. Tricom Kovačevića došli su na 34-28, a odlazak na odmor zaključio je Rok Stipčević košem za minimalni zaostatak Zadrana, 36-34.

U drugom je poluvremenu proradio Cedevitin šut za tri poena, i nakon treće četvrtine ima vodstvo 58-51. Zadar u nastavku brzo sustiže domaćine, i završnica je bila potpuno otvorena i zanimljiva.

Ricardo Marsh ubacuje koš iz igre za 75:70. Zadar odgovara tricom Cara, a onda Cedevita kreće u napad. Na Baždariću je prekršaj napravio Plaisted i ta je odluka donijela tehničku pogrešku zadarskoj klupi zbog negodovanja. Baždarić je realizirao četiri slobodna bacanja, onda dodao još dva i tu je bio kraj.

U idućem napadu Ružić je pogodio tricu 81:76, a onda je došlo do naguravanja igrača koje se vrlo brzo smirilo. Susret je priveden kraju uz nekoliko isključenih igrača.

Najbolji u redovima Zadra ponovo je bio Hrvoje Perić s double double učinkom, 21 koš i 11 skokova. Kod Cedevite prvo ime bio je Marino Baždarić koji je susret zaključio s 25 pogodaka.

Cedevita je tako izjednačila rezultat na 1-1 i izborila treću odlučujuću utakmicu koja će biti na rasporedu u utorak u Zadru.

 



Sponzori