Pobjeda u zadnjem kolu Lige za prvaka 16.05.2010.

Stipčević i Perić postigli po 26 koševa

Košarkaši Zadra upisali su pobjedu u posljednjem, 14. kolu Lige za prvaka. Na svom terenu očekivano su bili bolji od Trogira rezultatom 87-71.

Trogirani su uspjeli pružiti otpor u prvom dijelu, kada su u nekoliko navrata imali i prednost, ali sve je bilo riješeno krajem druge četvrtine kada Zadrani serijom 11-0 odlaze u vodstvo koje više ni u jednom trenutku nije došlo u pitanje.

 Trogir je utakmicu otvorio dobro, s početnim vodstvom i izjednačenom igrom. Preko Bizace i Roščića krajem prvih deset minuta bili su pri rezultatu 22-19. U 15. minuti ponovo su došli do minimalne prednosti od 27-29, a onda kreće zadarska serija 11-0. Prvih dvadeset minuta koševima su zaključili Stipčević i Marčinković za +9 domaćina, 44-35.

U drugom dijelu Zadar odlazi i na +20. Trogir je uspio tek neznatno smanjiti zaostatak, što se nije odrazilo na konačni rezultat. Šansu na parketu dobili su svi igrači sa zadarske klupe, a najučinkovitiji na ovoj utakmici bili su Rok Stipčević i Hrvoje Perić sa po 26 koševa. Kod gostiju prvo ime bio je Toni Bizaca sa 20 poena.

 Moram biti zadovoljan pobjedom jer se kod nas osjetila određena težina zbog dva teška poraza koja smo doživjeli. Nadam se da će ova pobjeda biti pravi lijek za ovu krizu u kojoj se nalazimo. Trogir je odigrao dobru utakmicu s izuzetno visokim postotkom šuta, pogotovo za tri poena, što smo u drugom poluvremenu uspjeli nešto bolje iskontrolirati. Nedjelja je dan odmora, a od ponedjeljka započinjemo sa pripremama za play off – rekao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

 Zadranima preostaje osluškivanje rezultata utakmice između Zagreba i Cibone. Ishod ovog susreta odlučivat će tko će u doigravanje sa broja jedan. Ciboni treba pobjeda a Zadrani će navijati za Zagreb koji bi i mu slučaju pobjede ponovo mogao vratiti startnu jedinicu.

Sponzori