Derbi na Višnjiku pripao Zadru 12.04.2010.

Prva ovosezonska pobjeda nad Cibonom

U derbiju 6. kola domaće Lige za prvaka košarkaši Zadra slavili su protiv Cibone rezultatom 74-68, i time su zadržali na prvom mjestu ljestvice kao jedina neporažena momčad. Junak utrakmice bio je Marko Car koji je susret završio s 23 koša, i bio glavni motor momčadi Danijela Jusupa.

Utakmicu je tricom otvorio Marko Car, a Zadrani su se koncentrirali na zaustavljanje Ciboninog šuta za tri poena što im je i uspijevalo. Cibona nije šutnula niti jednom izvan linije 6.25.

Zadrani su se uspjeli rezultatski odvojiti serijom dvojca Marko Car - Trent Plaisted za 15:9, Cibona se brzo vratila, ali Stipčević i Perić podižu razliku na 24:15. Za zadržavanje priključka kod Cibone pobrinuo se Lukša Andrić i prvih deset minuta završilo je 25:20.

Gosti su u nastavku stizali rezultat i došli na dva koša minusa, vukao ih je Gordon. Zadrani nisu dozvolili niti izjednačenje a u nastavku bježe i na +10, a s istom razlikom zaključili su prvo poluvrijeme. Bilo je 56-46.Bilo je tu i nekoliko atraktivnih poteza, poput sjajne asistencije Morovića za Plaisteda.

Cibona se nakon odmora na teren vratila s čvršćom obranom i ostavila Zadar gotovo pet minuta bez koša. Ubacio je tek Morović, ali ni Cibonini napadi nisu bili učinkoviti pa do rezultatskog preokreta nije došlo. Zadar je držao minimalno vodstvo, Cibona se u tom perioda približila na samo pola koša, ali raspoloženi Car ponovo vraća stvari na svoje mjesto. Pogađa tricu i otvara seriju za vodstvo 69-60 dvije minute prije kraja. To se pokazalo kao nedostižno, pa je pobjeda zaključena rezultatom 74-68.

Ova pobjeda važna je iz više razloga, radi plasmana, i radi tri prehodna poraza od Cibone. Uspjeli smo probiti tu psihološku barijeru. Igračima sam prije utakmice rekao da im moramo zatvoriti šut za tri poena i skok u napadu i u tome smo uspjeli. Htjeli smo zaustaviti i njihovu tranziciju, ali ipak nismo uspjeli. Sve u svemu, prezadovoljan sam. Čestitam igračima i publici koja je bila sjajna-rakao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

Prvo ime utakmice bio je Marko Car s 23 koša, dobru partiju odigrao je i Trent Plaisted ubacivši 18 poena. Kod Cibone najblji je bio Marko Tomas sa 18 koševa. Zadranima sad slijede dva gostovanja. Prvo je na rasporedu u srijeu u 19 sati u Trogiru, a nakon toga putuju u Zabok.Sponzori