Zadar pregazio Zagreb 08.04.2010.

Odlična partija Roka Stipčevića

Košarkaši Zadra nastavljaju s pobjedama u domaćoj Ligi za prvaka. U 5. kolu lakše nego što je očekivano bili su bolji od momčadi Zagreba rezultatom 103-74, i time ostali jedina neporažena momčad domaćeg prvenstva . Zadrani su od samog početka goste ostavili bez šansi, a odličnu partiju odigrao je Rok Stipčević koji je utakmicu završio s 29 koševa, sedam asistencija i sedma trica iz osam pokušaja.

Od samog početka voda je išla na zadarski mlin.Domaćini su se brzo odmaknuli i vodstvo nisu ispuštali ni u jednom trenutku. Već na polovici prve četvrtine vodili su sa 17:3 i istim tempom nastavili su i dalje.

Prva dionica završena je s prednosti Zadra 27:15. Gosti ni u jednom trenutku nisu bili blizu niti je bilo nagovještaja da bi se mogli primaknuti.

Prednost od 20 poena viška po prvi put je dohvaćena već u 16. minuti kada je Boisa položio za 46:25, a na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Zadra 56:33.

Do kraja utakmice Zadranima je preostalo tek odrađivanje posla.Goste je u igri držao tek raspoloženi Luka Žorić. Obojica trenera dali su priliku i onima koji manje igraju, ali to kod Zadra nije uzrokovalo pad prednosti te je susret završen s vrlo visokih 103:74 za Zadrane.

Zadovoljan sam večerašnjom utakmicom, od samog zagrijavanja vidjela se svježina i želja mojih igrača. Zagreb nam je uvijek nezgodan. Nismo im dozvolili kontre i šut za tri, i s tim smo pogodili . Računali su nam da nas samo šutom za dva ne mogu dobiti i ta se taktika pokazala dobrom. Ova pobjeda je jako bitna, koliko god da to banalno zvuči, mi moramo ući među četiri. Ova pobjeda je veliki korak naprijed. Sada se treba odmoriti, šutiti i raditi i dočekati Cibonu spremni- rekao je trener Danijel Jusup.

Prvo ime susreta bio je Rok Stipčević s 29 poena, s druge strane Luka Žorić susret je završio s 27 koševa. U nadjelju Zadrane očekuje novi domaći ispit. U 17.30 na Višnjiku gostuje Cibona.



Sponzori